(FOTO) MAKEDONIJA OTVARA VRATA IT KOMPANIJAMA: Zaev se u Njujorku sastao sa direktorom Gugla
Foto: Foto: Kurir

RAGOVARALI O IDEJAMA ZA SARADNJU

(FOTO) MAKEDONIJA OTVARA VRATA IT KOMPANIJAMA: Zaev se u Njujorku sastao sa direktorom Gugla

Severna Makedonija -

Premijer Makedonije,Zoran Zaev, bio je u poseti kompaniji Gugl Džigso na poziv direktora Džareda Koena u pratnji savetnika za informatiku i telekomunikacije Vladimira Cvetkovića, i savetnika za finansije i bankarstvo Subare. Razlog posete je dogovor oko dolaska Gugla i Fejsbuka na makedonsko tržište, gde bi otvorili svoje regionalne centre.

Nova vlada Makedonije na čelu sa premijerom Zaevim pripremila je paket poreskih olakšica iz oblasti informatike i IT sektora za dolazak multinacionalnih kompanija. To podrazumeva i ostale kompanije kao što su Majkrosoft, Orakl IBM i ostale, kao i najveće svetske banke, energetske i naftne kompanije. Sastanak je organizovao savetnik premijera Zaeva gospodin Zoran Bašanović.

foto: Kurir

Kako je saopštila makedonska vlada, Zaev i Koen su razgovarali o idejama za saradnju u Makedoniji i postavljena je osnova za razvijanje saradnje.

Koen je, navodi se, ocenio da zemlja ima mlade kreativne ljude koji bi mogli da doprinesu inovativnom informatičko-tehnološkom sektoru.

"Preko biznis inkubatora i start-ap centara fokusirani smo na podršku kompanijama i pojedincima sa inovativnim idejama. Zainteresovani smo da podržimo i dobre inicijative u IT i tehnološkom sektoru", rekao je Zaev.

Jigsaw.google.com, ranije poznata kao Gugl ideje, posluje kao podružnica kompanije Alfabet.

Kurir.rs

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track