ERDOGAN ORGANIZUJE PREDIZBORNI MITING U SARAJEVU: Zabranili mu skupove u Austriji i Nemačkoj, pa okuplja pristalice u BIH!
Foto: EPA

iz inata

ERDOGAN ORGANIZUJE PREDIZBORNI MITING U SARAJEVU: Zabranili mu skupove u Austriji i Nemačkoj, pa okuplja pristalice u BIH!

Bosna i Hercegovina -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan dolazi u maju u Sarajevo i planira da tu održi predizborni skup jer mu je isti zabranjen u Nemačkoj i Austriji.

Turski mediji su naveli da će Erdogan doći u Sarajevo 20. maja, gde će održati govor “pred 10.000 turskih državljana koji žive i rade u BiH”, a također se očekuje dolazak velikog broja turskih državljana iz ostalih zemalja Evrope.

Podsećamo, 24. juna se održavaju prevremeni predjednički i parlamentarni izbori, a ranije su Nemačka i Holandija zabranile organizaciju skupa.

Turski list Jenisafak objavio je da je Erdogan planirao da održi miting u Nemačkoj, s obzirom na to da u toj zemlji živi nekoliko miliona turskih državljana, ali posle zabrane odlučio se za Sarajevo.

Jenisafak piše da su pripreme za skup u Sarajevu već počele i da on postaje još važniji "nakon antidemokratskih izjava koje dolaze iz evropskih zemalja".

Mediji ocenjuju da je Erdoganov dolazak u BiH u ovom trenutku više nego simptomatičan, pre svega zbog predizborne kampanje u Turskoj, ali i zbog početka kampanje za opšte izbore u BiH, s obzirom na to da će SDA 26. maja izaći u javnost s imenom svog kandidata za Predsedništvo BiH.

Kurir.rs/Fokus.ba

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track