POSLE EKSPLOZIJE U RAFINERIJI SITUACIJA U BRODU POD KONTROLOM: Još se ne zna šta je izazvalo katastrofu u kojoj je poginuo radnik (VIDEO)
Foto: Printscreen RTRS, Printscreen YouTube

TRAGEDIJA

POSLE EKSPLOZIJE U RAFINERIJI SITUACIJA U BRODU POD KONTROLOM: Još se ne zna šta je izazvalo katastrofu u kojoj je poginuo radnik (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

U ekspoloziji u Rafineriji nafte Brod poginuo je 33-godišnji Ljubo Patković, a još deset radnika je povređeno. Situacija u Brodu sada je pod kontrolom, a utvrđuje se uzrok eksplozije i požara.

Ono što se zna jeste da su republički ekološki, tehnički i inspektori za zaštitu na radu i zaštitu od požara izašli na mesto tragedija. Iz Policije su saopštili da je izvršen uviđaj, a najvažnija informacija za stanovnike opštine Brod jeste da je kvalitet vazduha u granicama normale i da nema opasnosti po zdravlje stanovnika ovog i susednih naseljenih mesta. Zvaničnici Srpske uputili su saučešće porodici stradalog radnika, a predsednik Republike Milorad Dodik u razgovoru sa rukovodstvom Rafinerije nafte u Brodu uverio se da je sve pod kontrolom i da će biti preduzete neophodne mere da bi se sprečila i umanjila šteta.

Snažna eksplozija uznemirila je građane, a nedugo potom, iz rafinerije se mogao videti visok plamen. Sve to izazvalo je veliku paniku kod stanovnika.

"Stanje u našoj opštini bilo je poprilično nezgodno i teško. Građani su masovno napuštali našu opštinu, video sam kolone automobila na izlazima iz Broda prema Derventi i Odžaku", pričaju, između ostalog, građani.

Eksplozija je izazvala paniku i u susednom Slavnoskom Brodu. Odmah su se pojavile i informacije da je vazduh kontaminiran i opasan po zdravlje i da se Savom širi naftna mrlja. Sve to je demantovano.

"Stanje je normalno, škole rade, mi živimo, radimo. Nije bilo tolikog intenziteta, na sreću", napominje Ilija Јovičić, načelnik opštine Brod.

Јovičić je zahvalio svim susednim opštinama, među kojima i Slavonskom Brodu, koje su odmah po izbijanju požara ponudile pomoć.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Youtube i Printscreen/ RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track