I KAMEN BI ZAPLAKAO OD TUGE: Spomenik Selmi i Editi otkriven u Sarajevu (VIDEO)
Foto: Printscreen Klix.ba/H.M.

DRUGA GODIŠNJICA UBISTVA

I KAMEN BI ZAPLAKAO OD TUGE: Spomenik Selmi i Editi otkriven u Sarajevu (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

U Sarajevu je obeležena druga godišnjica od stradanja Selme Agić i Edite Malkoć, koje je 2016. na ulici u Sarajevu automobilom pokosio Sanjin Sefić, a ljudi koji su prisustvovali otkrivanju spomenika ispred Filozofskog fakulteta kažu da bi i kamen proplakao od tuge.

Ovom tužnom činu prisustvovali su članovi porodica dve stradale devojke, dosta njihovih prijatelja, brojni građani i predstavnici vlasti.

Amir Agić, Selmin otac, zahvalio se na podršci i izrazio tugu što ova "dva cveta" nisu s nama, što se dešava kada u zemlji rastu neodgovorni i nevaspitani ljudi. Editina sestra, Enesa Kekić, zahvalila se svima koji su doprineli da se spomenik postavi i Selma i Edita sačuvaju od zaborava.

Ali okupljene je rasplakao Haris Hajrić, Selmini i Editin kolega s fakulteta.

"Ovo je najveća čast u mom životu - da kažem nešto o ove dve velike osobe. Ko god ih je upoznao, zna o čemu pričam. Volele su druženje i život... Bile su moje najbolje prijateljice, preuzele su mi život na pozitivan način... S ovim spomenikom njih mogu da se sećaju i generacije koje dolaze... Nadam se da se nikad nikome neće ovako nešto desiti", rekao je Haris Hajrić u ime kolega koje su studirale sa Selmom i Editom.

Podsećamo, Edita Malkoć i Selma Agić su nastradale 10. oktobra 2016. godine u Ulici Zmaja od Bosne kada je Sanjin Sefić prošao kroz crveno i pri velikoj brzini udario dve devojke i pobegao. Posle potere po Srbiji i BiH, Sanjin Sefić je uhapšen i nedavno osuđen na 14 i po godina zatvora.

Kurir.rs/RadioSarajevo.ba

Foto: Printscreen Klix.ba/H.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track