Najnovije vesti

POGINULI ŠEHOVIĆ BIO POLICAJAC ZA PRIMER: Posebno se istakao pre 6 godina kada je napadaču oteo automatsku pušku i uhapsio ga
Foto: Avaz.ba

tragedija

POGINULI ŠEHOVIĆ BIO POLICAJAC ZA PRIMER: Posebno se istakao pre 6 godina kada je napadaču oteo automatsku pušku i uhapsio ga

Bosna i Hercegovina

Adis Šehović i Davor Vujinović važe za jedne od najiskusnijih pripadnika Policijske uprave Novi Grad.

Šehović je Srednju školu unutrašnjih poslova završio 1995. godine i od tada je policajac, dok je Vujinović Akademiju završio 1998. Obojica su s ponosom nosili čin Višeg policajca te se, prema rečima njihovih starešina, obojica mogu ponositi svojom službom.

Šehović i Vujinović su više puta pohvaljivani od komesara i ministra MUP-a. Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe.

Naime, radi se o hapšenju Suada Hodžića u martu 2012. godine, koji je iz automatske puške pucao u svog suparnika. Hodžić i njegovi saučesnici tada su pucali i na policiju u sarajevskom naselju Alipašino Polje u C fazi.

Šehović se tada istakao izuzetnom hrabrošću pa je veoma brzo savladao opasnog napadača i oduzeo mu pušku. Zbog toga je naročito pohvaljen. Inače, obojica policajaca bili su autoritet na ulici, a kolege su u njima videle velike uzore.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...