NOVI DETALJI NAPADA NA POLICIJU U SARAJEVU: Policajci nisu ni izašli iz vozila, niti izvadili oružje kada je na njih ispaljen rafal
Foto: Avaz.ba/S. Saletović

stravičan napad

NOVI DETALJI NAPADA NA POLICIJU U SARAJEVU: Policajci nisu ni izašli iz vozila, niti izvadili oružje kada je na njih ispaljen rafal

Bosna i Hercegovina -

Dva policajca, Adis Šehović i Davor Vujinović, ubijena su u Sarajevu kada su članovi auto-mafije otvorili vatru na njih.

Prema rečima premijera KS Adema Zolja, policajci nisu ni izašli iz auta, niti upotrebili oružje kada je na njih otvorena vatra. Jednostavno, nisu stigli ni da odgovore na pucnjavu.

Članovi kriminalne grupe koja je s dva automobila stigla u sarajevsko naselje Alipašino Polje pokušali su da ukradu automobil "golf 6" hrvatskih registarskih tablica.

U tom trenutku naišla je policijska patrola na koju je pucano iz automatskog oružja dok se vozilo kretalo.

"Ovo je usud. Naše entitetske granice omogućavaju kriminalcima da deluju i mi ćemo morati da imamo zajedničke aktivnosti i s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske. Ovo je atak na državu", izjavio je Zolj.

U toku je velika policijska potraga za počiniocima napada na policajce, a na raspolaganje su stavljene helikopterske jedinice FUP-a i MUP-a RS.

"Policajci su ogorčeni. Naši policajci nisu uključili ni rotaciju, nisu izvadili ni vatreno oružje. To je najviši nivo zločina koji se mogao izvršiti", rekao je Halilović.

Kurir.rs/Klix.ba Foto: Avaz.ba/S. Saletović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track