KAKVU TAJNU KRIJE CRNI RENDŽ ROVER: Džip viđen u noći ubistva dvojice sarajevskih policajaca, samo sat pre brutalne likvidacije, usledila dramatična potera!
Foto: printscreen Avaz.ba

novi detalji

KAKVU TAJNU KRIJE CRNI RENDŽ ROVER: Džip viđen u noći ubistva dvojice sarajevskih policajaca, samo sat pre brutalne likvidacije, usledila dramatična potera!

Bosna i Hercegovina -

Prošlo je mesec dana otkako su policajci Adis Šehović i Davor Vujinović brutalno ubijeni hicima iz automatske puške u naselju Alipašino Polje u Sarajevu, dok su patrolirali.

Čekaju se rezultati brojnih veštačenja, a u fokus istrage došao je "rendž rover"r (ukraden u Sarajevu sredinom septembra), zaplenjen tokom hapšenja Slavena Dakića u Rogatici.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je poverljive detalje o crnom "roveru", koji je bio kod Šopinga na Ciglanama nepuni sat pre zločina na Alipašinom Polju.

Kako se nezvanično saznaje, najmanje dvojica automafijaša dovezli su se crnim "rendž roverom" na parking na Ciglanama, gde su pokušali da ukradu isti takav crni terenac, čiji je vlasnik gazda jednog kafića u tom naselju.

Lopovi su posebnim uređajem otvorili vozačeva vrata na terencu, a istovremeno se vlasniku, koji se nalazio u svom stanu, oglasio alarm elektronskog ključa. Kada je izašao na balkon da vidi šta se dešava, primetio je nepoznatog muškarca kako stoji pored njegovog automobila. Prvo je vikao sa balkona, aonda istrčao iz zgrade na parking. Dok se približavao vozilu, jedan od lopova uperio je „kalašnjikov“ u njega.

Ovaj Sarajlija našao se oči u oči sa auto-mafijašima koji su, očigledno bili spremni da ubiju. Na svu sreću, lopov nije pucao, a ugostitelj se uspeo da se skloni i pozove policiju. Lopovi su pobegli svojim džipom sa kojim su se i dovezli. Policiji je dojavljeno je da je crni "rover" primećen u opštini Novi Grad. Na prijavljenu lokaciju odmah su upućene brojne patrole, a jedna od njih pratila ih je čak i preko entitetske granice.

Policajci su bili u patrolnom "suzukiju" i nisu mogli da ih sustignu. Kada su se policajci vratili iz potere do benzinske pumpe da sipaju benzin na motoroli se začuo glas koji je govorio da su na patrolu na Alipašinom Polju ispaljeni rafali. Odmah su pojurili ka ovom naselju i tamo zatekli stravične scene, policajac Šehović bio je pogođen hicima u glavu, a telo na vozačevom mestu, dok je Vujinović teško povređen prevezen u bolnicu, gde je podlegao oko podne.

Prema opisu koji je dao vlasnik kafića, automafijaši su bili maskirani, u crnoj odeći i sa rukavicama na rukama. Te večeri ordinirao je i crni "golf 5" koji je snimljen na Alipašinom Polju, a iz kojeg je, najvjerovatnije, pucano na Šehovića i Vujinovića.

Iz optužnice u predmetu „Volan“ poznato je da su automafijaške grupe Sarajevo podelile i da se zna ko gde krade čak i u kojoj ulici. Istražioci pokušavaju da utvrde da li je Slaven Dakić bio te noći u crnom "rendž roveru" i da li zna ko se nalazio u "golfu 5", ali on za sada ćuti.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložiće Kantonalnom sudu produženje pritvora za uhapšenog automafijaša Srećka Trifkovića, koji se može dovesti u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca. On je uhapšen dva dana posle likvidacije sarajevskih policajaca i osumnjičen je za tešku krađu.

Od 29. oktobra nalazi se u pritvoru, koji mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke, prikrije dokaze, ponovi krivično delo, a istovremeno zbog opasnosti da bi moglo doći do uznemirenja javnosti. Za narednu nedelju zakazano je i sudsko ročište povodom ovog zahteva.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto printscreen Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track