TRI MESECA ZATVORA ZBOG VREĐANJA NOVINARKI: Bivši slovenački premijer Janez Janša moraće da im plati i 6.000 evra!
Foto: printscreen YT

plaća za uvrede

TRI MESECA ZATVORA ZBOG VREĐANJA NOVINARKI: Bivši slovenački premijer Janez Janša moraće da im plati i 6.000 evra!

Region -

Bivši slovenački premijer i vođa slovenačke opozicije Janez Janša osuđen je u prvostepenom postupku uslovno na tri meseca zatvora zbog vređanja dve novinarke, koje je nazvao "medijskim prostitutkama".

Okružni sud u Celju doneo je takvu presudu, jer je Janša na tviteru dve novinarke Slovenačke televizije nazvao "medijskim prostitutkama" nakon što su u emisiji, kako je rekao, nekorektno izveštavale o njegovoj Slovenačkoj demokratskoj partiji.

Naime, nakon što je u udarnom terminu javnog servisa početkom 2016. objavljena emisija u kojoj je Janšina SDS prikazana kao stranka čiji su članovi navodno povezani s krajnjom ekstremističkom desnicom koja traži reviziju istorije. To je bilo dokumentovano navodom da su se njeni članovi registrovali u fejsbuk grupu Legija smrti, što je stranka demantovala, Janša je reagovao objavom na svom tviteru.

"Na nekakvoj fejsbuk stranici javne televizijske kuće nude se jeftine usluge odsluženih prostitutki Evgenije C. i Mojce P.Š. Svodnik Milan", napisao je Janša.

U tome su se prepoznale autorke emisije, novinarka Eugenija Karl (Carl), i urednica informativnog programa javne televizije Mojca Šetinc Pašek, te zbog uvrede časti tužile Janšu. U odštetnoj tužbi već im je pravosnažno dodeljeno po 6.000 evra.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track