SATELITSKI SNIMCI OTKRIVAJU UBICE SARAJEVSKIH POLICAJACA: Agenti FBI rekonstruisali ceo zločin
Foto: Beta/Almir Razić

podzemlje u panici

SATELITSKI SNIMCI OTKRIVAJU UBICE SARAJEVSKIH POLICAJACA: Agenti FBI rekonstruisali ceo zločin

Bosna i Hercegovina -

Specijalni agenti američkog Saveznog istražnog biroa (FBI) imaju satelitske snimke na kojima se vidi likvidacija sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u naselju Alipašino Polje, otkriva izvor blizak istrazi.

Na snimcima se, navodno, vidi i ruta kojom su ubice pobegle, a istražni tim steže obruč oko njih.

Satelitom je zabeležen i pokušaj krađe "golfa 6" hrvatskih registracija. Preko specijalizovanog kompjuterskog programa istražitelji FBI-ja rekonstruisali su zločin od momenta kad su auto-mafijaši obili "golf" do likvidacije policajaca koji su bili u patrolnom vozilu u pokretu, kao i njihovog bekstva.

Šehović i Vujinović
Šehović i Vujinovićfoto: Avaz.ba

Nezvanično, prema dosadašnjim rezultatima istrage, islednici su analizirali tragove sa mesta zločina i moguće motive ubistava, pa su sa sigurnošću utvrdili da se radi o pripadnicima auto-mafije. Druge kriminalne grupe, poput dilerskih i razbojničkih, isključuju se iz istrage kao mogući izvršioci, jer svi dosadašnji tragovi ukazuju na to. Sve istražiteljske snage usmerene su ka auto-mafiji.

Podzemlje u panici

foto: Beta/Almir Razić

Istovremeno, u podzemlju je zavladala neviđena panika, a privođenja auto-mafijaša na ispitivanja su svakodnevna.

Među ispitanima je i Miroslav Miki Škobo sa Pala, koji se spominje u skoro svim akcijama suzbijanja auto-mafije, a optužen je i u predmetu “Volan”. U prvom talasu privođenja autokriminalaca, Škobo je bio van granica BiH, ali je, čim se vratio, došao na ispitivanje pod nadzorom sarajevskih tužilaca. Kako se saznaje, on je dao izjavu pa je proveren njegov alibi, nakon čega je pušten na slobodu.

Proveravaju se iznajmljene garaže

Satelitski snimci nisu jedini tragovi kojima istražitelji raspolažu. Proveravaju se i sve iznajmljene garaže na području Kantona Sarajevo, a tokom istrage je suženo područje gde su lopovi krili ukradena vozila. Ispituje se jesu li u nekoj od garaža bili sakriveni crni "golf" i navodno, jedan terenac koji su korišćeni pri likvidaciji policajaca.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Beta/Almir Razić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track