PU BANJALUKA: Prijave protiv organizatora skupa Podrška Pravdi za Davida
Foto: Printscreen ATVBL

NAPRAVILI HAOS

PU BANJALUKA: Prijave protiv organizatora skupa Podrška Pravdi za Davida

Bosna i Hercegovina -

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podneli su Osnovnom sudu u prestonici Republike Srpske zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica P.K, B.G. I A.G., organizatora javnog skupa Podrška Pravdi za Davida, saopšteno je iz ove Uprave.

Radi se o Pavlu Kneževiću, Bojani Gajanović i Ani Grubačić.

Iz PU Banjaluka saopšteno je da organizatori javnog skupa se nisu pridržavali obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, pa su, posle održavanja prijavljenog javnog skupa na Trgu Krajine, organizovali i vodili neprijavljen javni skup u pokretu.

Organizatori javnog skupa su, zajedno sa okupljenim građanima, zaustavljali i održali javni skup u blizini objekata koji se posebno obezbeđuju, ispred objekta RTRS-a i stambene zgrade u kojoj živi Ž.K., na više lokacija su izvršili potpunu blokadu i obustavu saobraćaja, a zatim na parking prostoru u Vidovdanskoj ulici onemogućili izvođenje predviđenog kulturno-zabavnog programa.

Takođe, organizator javnog skupa nije obezbedio red i mir na javnom okupljanju, što je za posledicu imalo činjenje prekršaja po Zakonu o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske i krivičnih dela propisanih Krivičnom Zakonikom Republike Srpske od strane učesnika javnog skupa.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju odgovornosti redarske službe zbog nepostupanja po Zakonu o javnom okupljanju Republike Srpske, kao i na identifikovanju i drugih lica koja su učestvovala u izvršenju prekršaja i krivičnih dela, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/RTRS

Foto: ATVBL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track