Najnovije vesti

PROFESOR PERIŠIĆ: Stratezi obojenih revolucija već 9 meseci pokušavaju prevrat u Banjaluci i lako će preći na LIKVIDACIJE kao što su radili NA MAJDANU U UKRAJINI! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/N1

RAZOTKRIVEN PAKLENI PLAN

PROFESOR PERIŠIĆ: Stratezi obojenih revolucija već 9 meseci pokušavaju prevrat u Banjaluci i lako će preći na LIKVIDACIJE kao što su radili NA MAJDANU U UKRAJINI! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

Stratezi obojenih revolucija, koji već devet meseci neuspešno pokušavaju da izvrše prevrat u Banjaluci, mogu da pređu na krajnje ekstremne oblike rušenja vlasti u Republici Srpskoj, kao što su likvidacije pojedinih prozapadnih političara i istaknutih javnih ličnosti, da bi za to bila optužena vlast Srpske, upozorava Srđan Perišić, savetnik za politička pitanja srpskog člana Predsedništva BiH.

Perišić, koji je i profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao je za Srnu da su iscrpljene mnoge metode u devetomesečnom pokušaju rušenja vlasti u Banjaluci.

"Pokrenute su demonstracije pod parolom da je najviša vlast u Srpskoj korumpirana i da ona stoji iza ubistva Davida Dragičevića, angažovane su lažne nevladine organizacije, plaćene iz inostranstva, da regrutuju ljudstvo u protestima, angažovani su korumpirani mediji u BiH i okruženju da održavaju tenzije, vršena je stalna primitivna satanizacija Dragana Lukača i Milorada Dodika, poslednjih dana gledali smo harangiranje mase i izazivanje šokantnih događaja", rekao je Perišić.

foto: Beta

Isto tako, istakao je on, demonstracije su lažno predstavljane kao reprezentativne za cijelo društvo da bi se izvršila polarizacija među građanima i, na kraju, izazivane su varnice kako bi one prerasle u konačni obračun sa vlastima.

"Međutim ništa od toga nije uspelo, osim manipulacije porodicom Dragičević",

rekao je Perišić.

Nažalost, dodao je on, iskustva iz dosadašnjih obojenih revolucija, koje su sprovođene širom sveta, pokazuju da su one u određenim momentima, kada su bile pred gašenjem, radikalizovane na ekstremni način - ubistvima ljudi koji su učesnici demonstracija, ubistvima javnih ličnosti.

"Prevrat u Ukrajini u februaru 2014. godine je najbolji primer gde su takva ubistva preokrenula situaciju u korist stratega obojene revolucije. Ubice nikada nisu otkrivene, iako je čak i tadašnja evropska šefica diplomatije Ketrin Ešton govorila da su ubice došle iz zapadnih zemalja. Sve se ubrzo zataškalo", rekao je Perišić.

On je naveo da u svetu jedino zapadne tajne službe, pre svega američke, izvode specijalne operacije likvidacija javnih ličnosti kako bi bila optužena targetirana vlast.

"To je počelo još od 1954, kada je, u izveštaju američkog generala Džimija Dulitla, sačinjen plan specijalnih, tajnih operacija protiv `neposlušnih` zemalja, koje su podrazumijevale i likvidacije. Američki kongres je 1974. tzv. Hjuoz-Rajanoviom amandmanom ozakonio finansiranje takvih operacija. Operacije su izvođenje po Latinskoj Americi, Aziji i Africi. Američka vlada je tek 2009. godine delimično skinula oznaku tajnosti sa Dulitlovog plana, tako da je on postao javan. Međutim, operacije nisu prestale, kao ni likvidacije. Postale su deo obojenih revolucija. Primer Ukrajine, Sirije, Tunisa, Gruzije...", istakao je Perišić.

On je zaključio da je strategija obojene revolucije doživela neuspeh jer je Srpska stabilna i jaka.

"Međutim, i dalje je ogroman pritisak na vlast Republike Srpske da odustane od dosadašnje politike, tako da revolucija može da poprimi drugačije forme. Postoji opasnost da ona dobije najekstremniju formu svog održanja upravo kroz likvidacije onih javnih ličnosti koje su i najviše davale podršku protestima. Zbog toga građani Srpske moraju biti konačno ujedinjeni kako bi se takvim metodama odupreli", naveo je Perišić.

Kurir.rs/RTRS

Foto: Printscreen YouTube/N1

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...