ISPOVEST RODITELJA DEČAKA IZ METKOVIĆA KOGA JE UBILA LEKARSKA NEBRIGA: Doktori koji su nas ubeđivali da je Gabrijel dobro nisu nam ni saučešće izrazili! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen, Printscreen Index.hr

surovo

ISPOVEST RODITELJA DEČAKA IZ METKOVIĆA KOGA JE UBILA LEKARSKA NEBRIGA: Doktori koji su nas ubeđivali da je Gabrijel dobro nisu nam ni saučešće izrazili! (VIDEO)

Hrvatska -

Ivana i Mišo Bebić, roditelji dečaka koj je zbog greške lekara preminuo u Metkoviću ispričali su kroz kakav su pakao prošli u Domu zdravlja.

Smrt dečaka Gabrijela (9) pokazala je sve manjkavosti u hrvatskom zdravstvenom sistemu, a roditeljski hod po mukama je počeo 7. decembra, 4 dana pre smti deteta.

Tada je doktorka zbog kašlja dala detetu sirup i poslala ga kući. Dečak je ipak počeo da povraća, a majka je muje davala sredstvo protiv dehidratacije i sirup. Kada je uzeo antibiotik povratio ga je, a dobio je i proliv.

Kada su videli da mu je jezik pobeleo odveli su ga u Hitnu pmoć gde su im rekli da je terapija dobra. Dečak je otišao kući i počeo da se žali da ga probada u plućima pa su ga opet odveli u Hitnu. Tu su im opet rekli da je sve u redu i preporučili da odu pedijatru ujutru.

U Domu zdravlja ih ponovo šalju u Hitnu jer njihov pedijtar ne radi. Tek dežurni pedijatar je video koiko je stanje ozbiljno i odlučio da ga hitno treba poslati u Split. U bolnici je Gabrijel malo živnuo, pa se nesrećni otac pomislio da će sve biti dobro.

Ali dan kasnije lekar im je pokazao snimak pluća i tada je usledio šok, jedno je bilo skroz crno, a drugo do pola. Sledećeg jutra je mali Gabrijel umro, usled otkazivanja više organa uzrokovanog virusom H1N1 (grip) i bakterijom streptokokom.

Iz Doma zdravlja u Metkoviću nastavili su da se ponašaj bahato i posle smrti malog Gabrjela. Molbe roditelja da pošalju vozilo na sahranu ako nekome pozli nisu uslišili, a do sada nisi ni izrazili saučešće porodici.

Bebići će pravdu potražiti na sudu.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track