Ovo su ukrajinski snajperisti koji su ubijali na Majdanu!
Foto: Printscreen

Lica ubica

Ovo su ukrajinski snajperisti koji su ubijali na Majdanu!

Planeta -
Prvi put objavljena lica ubica, svi su Ukrajinci, ali Kijev ne želi da objavi njihov identitet. Dmitrij Rogozin: Krim je naš!

KIJEV - Zapadni novinari objavili su na Tviteru niz fotografija snajperista koji su 20. februara pucali na demonstrante i policiju u Kijevu, koji su dokaz da su snajperisti Ukrajinci!Oni su prve hice ispalili nešto iza devet ujutro, pa su krvavi pir nastavili sedam sati kasnije na Trgu nezavisnosti, poznatijem kao Majdan, javlja Glas Rusije.Na fotografijama se jasno vide lica snajperista i oni su Ukrajinci, potvrdio je zvaničnik u kancelariji državnog tužioca Ukrajine Oleg Magnitski. Ipak, nije želeo da otkrije njihov identitet. Fotografije je na svom Tviteru objavio The Daily Beast.

Foto Printscreen
Foto Printscreen

Ministar inostranih odnosa Rusije Sergej Lavrov juče je rekao da postoje dokazi, mada nezvanični, da su snajperisti povezani sa ultradesničarskom ukrajinskom organizacijom Desni sektor. "Ne mogu da kažem da sam 100 posto siguran, ali postoje činjenice koje to pokazuju. Naravno, to se mora dvaput proveriti", rekao je Lavrov. Pripadnici Desnog sektora su to demantovali. Tek, sada s ovim fotografijama očekuje se da će se uskoro saznati identitet snajperista sa Majdana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track