DODIK: Vučić vodi stabilnu regionalnu politiku! Volim Beograd, ali tamo ne idem da ikoga omalovažavam
Foto: RTRS

O ODNOSIMA U REGIONU

DODIK: Vučić vodi stabilnu regionalnu politiku! Volim Beograd, ali tamo ne idem da ikoga omalovažavam

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne vidi u čemu je problem što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić početkom meseca u Beogradu organizovao skup političkih predstavnika Srba iz regiona i ocenio da Vučić vodi stabilnu regionalnu politiku.

"I hrvatski državnici razgovaraju sa predstavnicima hrvatskog naroda u BiH, i važni ljudi često putuju u Tursku i tamo se nalaze sa njihovim državnicima. Ja volim Beograd, to je nesumnjivo, i iskoristim svaku priliku da odem, ali ja tamo ne idem da ikoga omalovažavam. Vučić vodi jednu stabilnu regionalnu politiku, trebamo se okrenuti jednoj pruženoj ruci koja postoji u Beogradu", poručio je Dodik.

On je rekao da veruje da evropski put okuplja sve političke opcije u BiH, dok su različiti pogledi o onome šta se desilo kroz istoriju, o NATO, kao i centralizaciji BiH.

Dodik je kazao da se izbor predsedavajućeg Saveta ministara uslovljava putem prema NATO, što, prema njegovom rečima, nije toliko bitno kao članstvo u Evropskoj uniji.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track