Najnovije vesti

BOJKOTOVALI STANIVUKOVIĆA: Banjalučki odbor PDP odbio poslušnost, sednica otkazana zbog nedostatka kvoruma!
Foto: RTRS

Fijasko

BOJKOTOVALI STANIVUKOVIĆA: Banjalučki odbor PDP odbio poslušnost, sednica otkazana zbog nedostatka kvoruma!

Bosna i Hercegovina

BANJALUKA - Novoimenovani predsednik Gradskog odbora PDP Draško Stanivuković nije uspeo da sazove prvu sednicu ovog tela pod novim vođstvom, pošto nije skupio dovoljan broj članova odbora za sednicu.

Sednica banjalučkog odbora PDP bila je planirana za 11. januar, ali je otkazana zbog nedostatka kvoruma, odnosno nedovoljnog broja članova Gradskog odbora koji su potvrdili dolazak na sednicu, saznaje Opcija net.

"Bio je to potpuni fijasko, čije razloge treba tražiti u tome što gotovo dve trećine od ukupno 90 članova Gradskog odbora smatra da im je Stanivuković napravio medveđu uslugu, nasilnim prekidom novogodišnjih koncerata u Banjaluci. Većina članova, koji nisu željli da dođu na sednicu, uvereni su da je Stanivuković ovim potezom naneo ogromnu štetu partiji u Banjaluci i da je time dugoročno ugrozio rejting partije.

Takođe, zamera mu se autoritativno ponašanje, gde se svaka javno izrečena zadrška prema njegovim, populističkim akcijama, motivisanim isključivo dizanju njegovog rejtinga u javnosti, doživljava kao podrivanje njegovog autoriteta po principu "ako nisi sa mnom, onda si protiv mene".

Takvo ponašanje uzelo je danak i prošle nedelje kada se bombastično najavljivanoj akciji "samohapšenja" na Trgu Krajine, odazvalo samo nekoliko desetina njegovih pristalica, iako je partijska direktiva bila da se taj dan na Trgu pojavi i do hiljadu članova PDP, ali i drugih opozicionih partija.

Prema tvrdnjama izvora portala Opcija net, i sam predsednik PDP Branislav Borenović izričito se protivio Stanivukovićevoj nameri da organizuje šetnju 30. decembra povodom podrške grupi "Pravda za Davida", ali je mladi poslanik, ipak, uspeo u svojoj nameri i, sa grupom pristalica, prekinuo koncert Harisa Džinovića, nakon čega je usledila odluka gradskih vlasti o obustavljanju kompletnog novogodišnjeg programa i najava tužbi protiv organizatora protesta.

Kurir.rs/RTRS

Foto RTRS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...