Najnovije vesti

OVAKO SU SAVLADALI POLUDELOG CRNOGORCA NA BRODU: Cetinjanin iz čista mira zgrabio nož i ISKASAPIO kolege mornare?! Na kopnu ga čeka brazilska policija (FOTO)
Foto: Facebook/Printscreen

napad na brodu

OVAKO SU SAVLADALI POLUDELOG CRNOGORCA NA BRODU: Cetinjanin iz čista mira zgrabio nož i ISKASAPIO kolege mornare?! Na kopnu ga čeka brazilska policija (FOTO)

Crna Gora

Cetinjanin Danilo Adžić nožem je isekao trojicu pomoraca, takođe iz Crne Gore, na italijanskom trgovačkom brodu "MSC Marta", koji se trenutno nalazi u vodama kod Dominikanske Republike.

Adžić je mornar na tom brodu za prevoz kontejnera, a incident se dogodio u sredu na pučini Atlantika.

U tom incidentu lakše su ranjeni A. D. i Đ. S., mehaničar i fiter na brodu, ali treći napadnuti, brodski kuvar iz Herceg Novog, povređen je tako ozbiljno da su ga hitno evakuisali.

Po njega je doleteo helikopter s medicinskim timom koji ga je prevezao do najbliže bolnice. Lekari su uspeli da mu spasu život i više nije životno ugrožen.

foto: Facebook/Printscreen

Ostatak posade broda, među kojoj ima još crnogorskih pomoraca, uspeo je da savlada napadača Adžića, koji je zatim izolovan i zatvoren. Posada ga je vezala i smešten je u brodsku kabinu gde čeka da ga predaju brazilskoj policiji.

Ostaće u pritvoru narednih nekoliko dana, dok brod od 72.000 tona, koji pripada italijansko-švajcarskoj kompaniji "Mediteran Shipping", 4.februara po rasporedu ne uplovi u Santos, a gde će Adžić biti predat brazilskoj policiji, koja će protiv njega pokrenuti kriminalističku istragu.

Dvojica lakše ranjenih pomoraca su iz Kotora i Bara.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...