SUD DOZVOLIO DŽIHADISTI KOJI SE VRATIO U BIH DA VIDI PORODICU, ALI OTAC NI DA ČUJE: Šta ja imam s Ibrom da pričam, išao je da ubija nevine ljude! Teroristima smrtna kazna i gotovo!
Foto: Youtube prtscr / Avaz.ba, Interpol

velika kladuša

SUD DOZVOLIO DŽIHADISTI KOJI SE VRATIO U BIH DA VIDI PORODICU, ALI OTAC NI DA ČUJE: Šta ja imam s Ibrom da pričam, išao je da ubija nevine ljude! Teroristima smrtna kazna i gotovo!

Bosna i Hercegovina -

Sud BiH dozvolio je majci i bratu Ibre Ćufurovića koji je otišao u Siriju da se pridruži teroristima Islamske države, posetu u pritvorskoj jedinici.

To će biti prvi put nakon 2015. godine da vidi članove svoje porodice.

Međutim, njegovog oca ni Ibro, ni ostatak familije, ne zanimaju i u svađi je sa svima. Živi sam u Velikoj Kladuši, u mestu Donja Slapnica, u trošnoj kući bez struje.

"Šta imam ja s Ibrom? Ja s teroristima nemam ništa niti imam šta da razgovaram. Kriva je njegova majka, moja žena, s kojom se nikad nisam venčao, što je otišao u Siriju. Ona je to krila od mene. I kriv je Bilal Bosnić. On ga je vrbovao" ogorčeno govori Šefik Ćufurović.

O Ibri kaže da je bio dobro dete i dobar učenik u školi dok nije upoznao Bilala i preko noći postao neko drugi.

"Počeo je meni da govori da sam nevernik, da sam ćafir, da ću goreti u džehenemu, da moram ići u džamiju. Ali, tog dana kad je otišao u Siriju i kad se javio svom bratu, shvatio sam da je njegova mati sve to znala. I sve su krili od mene" rekao je Šefik ekipi Avaza.

Ponovio je da njegovom sinu i njemu sličnima nema šta da se sudi.

"Išao je da ubija nevine ljude. Po kratkom postupku, smrtna kazna i nema tu priče" dodaje on.

S druge strane, Ibrina majka Zekija i brat Ernad kažu da je za sve kriv Šefik. Oni već neko vreme ne žive sa Šefikom. Kažu da ih je isterao iz porodične kuće. Danas žive u mestu Podzvizd, u kući gazde kod kojeg Ernad radi, seče šumu i obrađuje drvo.

"Nisam nešto učen čovek, ali da se ja pitam, ja bih mog brata Ibru pustio na slobodu, a našeg ćaću bih poslao u zatvor i onog Bilala (Bosnića)" rekao je Ernad.

Majka Zekija nije ni znala im je sud dozvolio posetu Ibri.

"Jedva čekam da vidim svoje dete, da ga zagrlim. To je moj sin, moje dete" rekla je i optužila Šefika da ih je maltretirao i da sve laže.

"Neće da čuje za Ibru, kakav je to otac? Ja jedva čekam da zagrlim i svoje unuče, malog Jahiju i snahu Aminu (Ibrina supruga i sin koji su još u Siriji), dodaje Zekija.

Kurir.rs / Avaz.ba

Foto: Youtube prtscr / Avaz.ba, Interpol

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track