POLICAJCU BANKOMAT GREŠKOM IZBACIO TUĐIH 300 EVRA: Bez razmišljanja ih je vratio sugrađanki, nije mogla da veruje šta se dogodilo!
Foto: Profimedia

poštenje

POLICAJCU BANKOMAT GREŠKOM IZBACIO TUĐIH 300 EVRA: Bez razmišljanja ih je vratio sugrađanki, nije mogla da veruje šta se dogodilo!

Crna Gora -

Policajac Sahret Sajo Dervišević nije imao dilemu kako da postupi kada mu je bankomat izbacio tuđih 300 evra – vratio ih je vlasnici.

“Oko 12 časova došao sam do bankomata da podignem platu. Ispred mene je bila sredovečna gospođa koja je pokušavala da podigne novac. Nikako joj nije uspevalo. Čak je i jedan mladić pokušao da joj pomogne. Uvidevši da novac neće da izađe udaljila se. Prišao sam bankomatu, ubacio moju karticu istog momenta izašlo je 300 evra. Shvatio sam da nije moj, već njen”, ispričao je.

Brzo je potrčao za njom.

“Stigao sam je i pitao koliko je novca nameravala da podigne. Odgovorila je 300 evra. Bez razmišljanja predao sam joj novac. Zahvaljivala je i pitala ko sam, odakle i čime se bavim… Rekao sam da sam policajac, a ona je stala da blagosilja. Odgovorio sam da je to moja, pre svega profesionalna, a zatim i građanska obaveza”, kazao je Dervišević.

Kurir.rs/Fosmedia.me Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track