Najnovije vesti

RAT U VELIKOJ KLADUŠI! MASOVNA TUČA 100 MIGRANATA: Policiju gađali flašama i kamenicama, policajac ispalio 2 hica! 20 uhapšeno  (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

haos u miralu

RAT U VELIKOJ KLADUŠI! MASOVNA TUČA 100 MIGRANATA: Policiju gađali flašama i kamenicama, policajac ispalio 2 hica! 20 uhapšeno (VIDEO)

Bosna i Hercegovina

U privremenom migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom protekle noći izbili su neredi između migranata, koji su vrlo brzo prerasli u masovnu tuču u kojoj je učestvovalo oko stotinu ljudi.

Obezbeđenje objekta je oko sat posle ponoći pozvalo policiju. Rekli su da se veći broj migranata sukobio i da oni ne mogu da izađu na kraj s njima.

Odmah je reagovala patrola policije koja je bila u blizini i pokušala da uspostavi red i mir.

"Migranti su staklenim flašama, kamenicama, metalnim šipkama nasrnuli na pripadnike policije. Jedan policajac je prilikom intervencije ispalio dva hica u vazduh da bi odbio napad, jer su migranti nasrnuli na njih. Pozvano je dodatno pojačanje iz policijskih stanica Velika Kladuša i Cazin, pa je negde oko 4.30 uspostavljen red", kazao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Kako je naveo, uhapšeno je oko 20 ljudi, a najmanje za šest od njih je u saradnji sa Službom za strance u BiH dogovorena deportacija sa područja ovog kantona i eventualno sa teritorije BiH.

"Videćemo da li će taj broj eventualno biti i veći, zasad je toliko. Ovih 20 uhapšenih se smatraju inicijatorima ovog sukoba, koji je zasad pod kontrolom, ali se nikad ne zna. Naši službenici su još na terenu i nadgledaju situaciju", kazao je Šiljdedić.

U ovim sukobima povređen je veći broj migranata i trojica policajaca.

"Reč je o lakšim povredama nanesenim ovim predmetima koje su bacali. Jedno policijsko vozilo je oštećeno", kazao je Šiljdedić.

Kurir.rs/Faktor.ba Foto: Facebook/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...