RASKOL U HRVATSKOM ŽIVOM ZIDU, PERNAR U SUZAMA: Napušta stranku ako se ovo nastavi! Za sve krivi jednu ženu! (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

bura u saboru

RASKOL U HRVATSKOM ŽIVOM ZIDU, PERNAR U SUZAMA: Napušta stranku ako se ovo nastavi! Za sve krivi jednu ženu! (VIDEO)

Hrvatska -

Ivan Pernar, hrvatski poslanik, oglasio se na Fejsbuku povodom turbulencija u njegovoj stranci Živi zid.

Par sati nakon što je objavljeno da je njihov član Branimir Bunjac suspendovan Pernar je najavio još veće napetosti rekavši da se ne slaže sa tom odlukom.

"Ne slažem se i s načinom na koji se s njim sada postupa. Međutim, moje mišljenje više nije bitno i presudno. Moja želja je bila da nastavim da s kolegom Bunjcem budem u Saboru", rekao je.

"Ukoliko koleginica Vladimira Palfi odluči da konzumira svoj mandat u Saboru i izbaci Bunjca iz Sabora, poslanika za kojeg smatram da odlično radi svoj posao, ja jednostavno neću moći da nastavim svoju političku budućnost unutar Živog zida", rekao je Pernar i napomenuvši da samo Vladimira Palfi može da spreči raskol stranke.

"Moja je želja da Živi zid funkcioniše kao stranka u kojoj se ne događaju čistke. Ne mogu sprečiti čistke, ja o tome ne odlučujem. U ovoj fazi o tome odlučuje Vladimira Palfi i ako ona odluči da sa čistkama treba započeti odnosno nastaviti, ja jednostavno izlazim iz Živog zida i osnovaću drugu stranku. Nastaviću raditi pod drugim imenom. Ja sam spreman za političku borbu. Osnivač sam Živog zida, spreman sam da osnujem drugu stranku. Moja je želja da ostanem u Živom zidu", kazao je.

Pozvao je članstvo da deluje na koleginicu Palfi Sinčić, inače ženu partijskog kolege Ivana Vilibora Sinčića, koji je takođe jedan od osnivača Živog zida.

U međuvremenu, oglasio se i suspendovani član Živog zida Branimir Bunjac.

"Osnovni problem proizlazi iz toga što je u poslednje vreme Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe - Vladimire Palfi koja u Živom zidu doslovno odlučuje o svemu i to neograničeno i samovoljno. Ona sama sastavlja izborne liste, daje naloge za trošenje novca, a zabranila je bilo kom članu javno istupanje u medijima bez njenog odobrenja. Svako ko se usudi da se suprotstavi njenoj samovolji, odmah dolazi na listu za odstrel", kaže Bunjac.

Bunjac dodaje i kako je Sinčić pod pritiskom svoje supruge odustao od vođenja stranke.

"Ljudi koji su uništili stranku tražili su da ja podnesem ostavku i da gospodin Lukanić ode u EP. Tražili su da ostavku dam ja, koji sam dobio sedam puta više preferencijalnih glasova od Lukanića. To je bilo poniženje, a ja sam svoj izborni mandat osvojio pošteno. Onda su krenule ucene, a na kraju su me navukli na sastanak u stanu. Palfi i drugi su urlikali na mene, psovali mi sve po spisku i praktično mi zavrnuli ruku da potpišem neki ugovor kojim predajem mandat Lukaniću i Vuletiću, a ja sam ugovor podcepao", kaže Bunjac.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track