VLASNIK BIVŠEG ENERGOINVESTA TVRDI DA JE POŽAR NESREĆNI SLUČAJ: Tužićemo Šarovića i sve koji su slagali javnost da je vatra podmetnuta!
Foto: Klix.ba

GORELO OD SUBOTE

VLASNIK BIVŠEG ENERGOINVESTA TVRDI DA JE POŽAR NESREĆNI SLUČAJ: Tužićemo Šarovića i sve koji su slagali javnost da je vatra podmetnuta!

Bosna i Hercegovina -

Preduzeće "Elektroinženjering" Banjaluka, vlasnik imovine bivšeg "Energoinvesta" u Istočnom Sarajevu, saopštilo je da požar, koji je izbio u subotu ujutro, nije podmetnut već da je reč o nesrećnom slučaju, a najavilo je i krivične postupke protiv Mirka Šarovića i drugih lica koja su saopštavanjem neistinitih podataka ugrozila poslovne interese i narušila njihov ugled.

Iz "Elektroinženjeringa" navode da je do požara došlo nesrećnim slučajem, za koji je odgovorno društvo "Tola Kompani" iz Zenice, koje je prihvatilo odgovornost i isplatiće svu nastalu štetu Društvu.

foto: Printscreen Klix.ba/D.S.

"Demanujemo sve navode koji su jednom nesrećnom slučaju, koji se može desiti svakom poslovnom subjektu, dali drugačiju konotaciju, grubo obmanuli javnost u pogledu vlasništva nad imovinom i narušili poslovni ugled društva", naveo je direktor "Elektroinženjeringa" Banjaluka Milan Keserović i dodao da je u ovom slučaju reč o privatnoj, a ne državnoj imovini.

Iz "Elektroinženjeringa" demantuju i sve navode da su prilikom požara gorele bilo kakve otrovne materije koje mogu biti štetne po zdravlje i tvrde da su izgoreli samo materijali koji su uobičajni u izgradnji hala i krovova, čije gorenje ne može štetno uticati na zdravlje stanovništva. Pošto ništa drugo nije izgorelo, jasno je da je zlonamjerna tvrdnja da je požar podmetnut kako bi se "prikrile" navodne nezakonite aktivnosti, dodaje se.

foto: Printscrcreen YouTube/N1

Mirko Šarović

Zato ova firma najavljuje da će pokrenuti parnične postupke za naknadu štete i inicirati krivične postupke protiv Mirka Šarovića i drugih lica koja su pisanjem i saopštavanjem neistinitih podataka ugrozila poslovne interese i narušila ugled Društva, a u javnosti stvorili pogrešnu sliku da se radi o državnoj imovini, te da su gorele materije opasne po zdravlje.

Srpska demokratska stranka izrazila je sumnju da je požar u krugu bivše fabrike "Energoinvest" u Istočnom Sarajevu podmetnut da bi se, kako tvrdi, prikrili tragovi "ogromnog kriminala". Iz SDS su naveli da je u požaru izgorela najveća hala, pa su upitali "kako je moguće da požar izbije u praznoj hali iz koje su ukradene mašine u vlasništvu Vlade Republike Srpske".

Kurir.rs/RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track