DODIK U BRČKOM POVODOM 30 GODINA RS: Republika Srpska je moj zavet!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

svečana akademija

DODIK U BRČKOM POVODOM 30 GODINA RS: Republika Srpska je moj zavet!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da nema nameru da vodi tuđe politike, već srpsku nacionalnu politiku koja danas mora da ima za cilj svoju državu, i naglasio da je samostalna Republika Srpska njegov zavet.

Srpski narod ima pravo na slobodu i Republiku. Srbi u Brčkom imaju pravo na Republiku i pripadanje Republici Srpskoj. To su prava za koja se mi zalažemo, a ne sporimo muslimanima da i oni imaju svoja, ali nećemo dozvoliti priču o građanskoj državi u kojoj Srbi treba da se pretvore u nacionalnu manjinu, rekao je Dodik na svečanoj akademiji u Brčkom u čast 30 godina Republike Srpske.

On je istakao da su za odbranu prava Republike Srpske zaduženi ljudi u politici i zahvalio je građanima na podršci koju mu pružaju, a poručio je da će proći i ova nevolja i doći će vreme srpskog naroda koji zaslužuje da ima prava.

Nećemo BiH u kojoj ništa nismo dobili svih ovih godina. U njoj smo zato što moramo, što su nas tamo gurnuli. Nama su omrznuli BiH zato što su razgradili Ustav i nametnuli mnogo čega što nismo hteli, rekao je Dodik i ukazao da mu često govore da je predsednik zemlje koju ne voli, što je, kaže, tačno.

Dodik je naveo da Republika Srpska danas ima svoju teritoriju, vlast, institucije i narod koji je hoće, što se najbolje pokazalo juče na velikom broju manifestacija, kao i danas u Brčkom, a ocenio je da je unitarna BiH sinonim za poništavanje i nestanak suživota na ovim prostorima.

Značajni evropski lideri su već odavno rekli da se zemlje ne mogu graditi na bazi multuetničkog karaktera, a zato je i Velika Britanija izašla iz EU i gradi svoj suverenistički koncept, rekao je Dodik.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track