VIŠE OD 200 MATERIJALNIH DOKAZA: Potvrđena optužnica protiv Luisa i saučesnika zbog prodaje kokaina
Foto: T.Ilić

Okružni sud u Banjaluci

VIŠE OD 200 MATERIJALNIH DOKAZA: Potvrđena optužnica protiv Luisa i saučesnika zbog prodaje kokaina

Bosna i Hercegovina -

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Milorada Vukovića i ostalih uhapšenih u akciji „Kodeks“ zbog prodaje kokaina i marihuane na području Banjaluke, saznaje Srpskainfo.

Optužnica je potvrđena protiv Milorada Vukovića zvanog Luis (42), Luke Brkovića (22), Petra Marjanovića (26), Filipa Bojića (26), Vladimira Zečića (23), Saše Mirkovića (26), Aljoše Marića (26) i Gorana Đurice (42), svi iz Banjaluke.

Prema optužnici, Vuković i saučesnici su od kraja 2019. godine do 6. decembra prošle godine na području Banjaluke bavili prodajom kokaina i kanabisa.

– Milorad Vuković i Luka Brković su radi dalje prodaje nabavljali veće količine kokaina, nakon čega je Brković ovu drogu predavao Petru Marjanoviću i Goranu Đurici. Tako je Marjanović u drugoj polovini 2020. godine, u najmanje četiri navrata, od Brkovića preuzimao kokain, koji je po uputstvima Brkovića prenosio Đurici i drogu mu predavao u Fitnes centru – teretani „Univerzum“. Brković i Đurica su u objektu teretane „Univerzum“ opojnu drogu mešali s drugim supstancama, kako bi povećali količinu, te su je pakovali u pakovanja od po jedan gram – navodi se u optužnici banjalučkog Tužilaštva.

Prema navodima iz optužnice, svaki optuženi imao je svoja zaduženja u prodaji opojnih droga kokain i kanabis, koje su prodavali na području Banjaluke.

U optužnici su navedena i imena onih koji su kupovali drogu od optuženih.

U zavisnosti od toga da li se radilo o kokainu ili kanabisu, te njihovoj količini, droga je prodavana za iznose od 100 do 500 maraka, odnosno od 10 i više maraka za kanabis.

U istrazi kojom je rukovodilo banjalučko Tužilaštvo prikupljeno je više od 200 materijalnih dokaza, a ujedno je predloženo produženje pritvora prema Vukoviću i Brkoviću.

U narednom periodu optuženi će se izjasniti o krivici, nakon čega će sud zakazati početak glavne rasprave, odnosno suđenja.

Kurir.rs/Srpskainfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track