JOSEF BODANSKI NE SME DA SE ZABORAVI: Jasna poruka sa sastanka Draška Stanivukovića i Darka Trifunovića u Banjaluci
Foto: Printscreen

zahvalnost

JOSEF BODANSKI NE SME DA SE ZABORAVI: Jasna poruka sa sastanka Draška Stanivukovića i Darka Trifunovića u Banjaluci

Bosna i Hercegovina -

Ne smemo zaboraviti one koji su branili srpski narod na međunarodnoj sceni poruka je sa sastanka gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića i direktora beogradskog Instituta za nacionalu i međunarodnu bezbednost, Darka Trifunović.

Povod za ovaj susret je inicijativa da se Banjaluka zahvali uglednom izraelsko-američkom analitičaru i publicisti Josefu Bodanskom za sve što je učinio za srpski narod.

Neophodno je sačuvati sećanje na Josefa Bodanskog, koji je prošle godine preminuo a uradio je toliko toga za srpski narod, ističu u beogradskom Institutu za nacionalu i međunarodnu bezbednost.

"Od dolazaka naših delegacija koje su odlazile i iz Republike Srpske i Srbije za Vašington, od prvog svedočenja srpskih logoraša pokojnog gospodina Slavuja i gospodina Dukića a koji su imali prilike da svedoče o zločinima nad Srbima pa do spašavanja MUP-a Republike Srpske 2005. godine", izjavio je direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost iz Beograda, Darko Trifunović.

Moramo biti zahvalni svima koji su dopreneli da najvažnije institucije budu sačuvane naglašavaju u Gradskoj upravi Banjaluke.

"Gospodin Bodanski i jevrejski narod bili su bratski i prijateljski sa našim narodom u Srpskoj i da je bilo važno da na međunarodnoj sceni u najvažnijim kongresima se bore ti ljudi da mi danas imamo ono što je dragoceno i danas bez čega Srspka ne bi mogla da postoji a to je policija", rekao je gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Američki ekspert za pitanja terorizma Josef Bodanski preminuo 6. decembra 2021. godine. Gostujući ranije na BN TV govorio je da sumnja da bi se osećao sigurno da, poput Srba, živi u BiH.

(Kurir.rs/BN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track