DRAGAN ODBIO DA SKLONI FOTOGRAFIJE SRPSKIH ŽRTAVA U BiH: Tražili da pomeri slike ubijene sestre i oca, ali odgovor je bio jasan
Foto: Screenshot/Twitter/@dalm_berekin

obraz iznad svega

DRAGAN ODBIO DA SKLONI FOTOGRAFIJE SRPSKIH ŽRTAVA U BiH: Tražili da pomeri slike ubijene sestre i oca, ali odgovor je bio jasan

Bosna i Hercegovina -

Dragan Gvozdenović, radnik preduzeća "Zvornik putevi", odbio je danas da skloni fotografije mučki nastradalih Srba postavljenih na putu Bratunac - Potočari nakon što je zvornička policija naredila njihovo premeštanje zbog toga što su prema njihovim tvrdnjama prvobitno postavljene na javnu površinu.

Jedan od radnika preduzeća kojima je naloženo da uklone i premeste fotografije, Dragan Gvozdenović, odbio je da uradi ovaj posao jer se na fotografijama nalazi i njegova maloletna sestra Rada i otac koji su ubijeni u Zagonima 5. jula 1992. od strane pripadnika tzv. Armije BiH.

Na Fejsbuk stranici "Despotovina" postavljena je fotografija ovog hrabrog čoveka koji je odlučio da se suprostavi naređenjima u čast čuvanja uspomene na stradanje njegovih najmilijih.

- Ovo je Dragan Gvozdenović, radnik Zvornik puteva, koji je javno odbio izvršiti posao uklanjanja fotografija srpskih žrtava postavljenih na regionalnom putu Bratunac - Potočari. Bio je spreman ostati bez posla, ali nije hteo izgubiti obraz i čast! Draganu su u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu muslimanski zločinci iz Srebrenice na kućnom pragu u selu Zagoni 1992. godine ubili maloletnu sestru Radu. Dragan je izgubio još nekoliko bliskih članova svoje porodice (oca, strica, rođake...) - piše u opisu fotografije.

Pored puta koji vodi od Bratunca do Potočara, podsetimo, jutros su postavljene fotografije ubijenih Srba koje su pobili pripadnici 28. Divizije tzv. Armije BiH iz Srebrenice.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track