DODIK ODLIKOVAO PUTINA: Predsedniku Rusije Orden Republike Srpske na ogrlici, priznanje će biti uručeno prilikom prvog susreta
Foto: AP Gavriil Grigorov, AP Pavel Bednyakov

povodom dana rs

DODIK ODLIKOVAO PUTINA: Predsedniku Rusije Orden Republike Srpske na ogrlici, priznanje će biti uručeno prilikom prvog susreta

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik odlikovao je danas predsednika Rusije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici, objavila je Radio-televizija Republike Srpske.

"Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih delatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju", rekao je Dodik na svečanosti dodele odlikovanja povodom dana RS koji se obeležava 9. januara.

On je zahvalio Putinu jer je "pouzdan oslonac" Republici Srpskoj i naglasio da je, zahvaljujući Putinovoj poziciji i snazi Rusije, RS očuvana "pod naletom međunarodnog intervencionizma".

Orden će biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Dodika i Putina, navodi RTRS.

Priznanja povodom dana RS dodeljena su i poglavaru SPC- patrijarhu Porfiriju, nedavnom preminulom fubalaeru i treneru Siniši Mihajloviću i lekarima iz Beograda Miloradu Bojiću i Siniši Dučiću.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja