"SUMNJAM DA JE TO DOBROVOLJNO URADILA": Mirnesa se sumnjiči za KRAĐU VEKA, a evo šta kažu komšije iz Busovače, svi složni u JEDNOM
Foto: Printscreen/Youtube/AvazTV, Printscreen/Instagram

traži je pola evrope

"SUMNJAM DA JE TO DOBROVOLJNO URADILA": Mirnesa se sumnjiči za KRAĐU VEKA, a evo šta kažu komšije iz Busovače, svi složni u JEDNOM

Bosna i Hercegovina -

Nemački RTL boravio je u Busovači, rodnom mestu Mirnese S., koja se sumnjiči za krađu veka u Nemačkoj, kako bi što više saznali o životu ove 42-godišnjakinje, za kojom traga pola Evrope.

Njeni poznanici kažu da je često znala da dolazi na odmore u rodno mesto, posebno dok je bila mlađa. Ipak, kako njene komšije tvrde, pre izvesnog vremena je prekinula kontakt sa svojom porodicom, zbog čega je dugo nije bilo u Busovači. Jedan od lokalinih stanovnika rekao je da se u Busovači nema gde sakriti, jer je nemoguće da prođe neopaženo.

On dodaje da se Mirnese seća još dok je bila dete. Nije je video godinama. Ipak, tvrdi da nije očekivao da bi ona mogla da uradi nešto takvo.

“Ja se samo nadam da je živa. Verovatno je pomagala nekom. Jednom kada je nađu, nadam se da će se to sve rasvetliti, celi taj slučaj. Sumnjam da je ona to dobrovoljno uradila”, kaže njen komšija iz Busovače.

1 / 8 Foto: Printscreen Instagram

Ostale komšije tvrde da su ostali šokirani na vest da bi ona mogla da ukrade milion evra. Njenu porodicu su dobro poznavali i opisuju ih kao izuzetno dobre ljude, posvećene vernike. Upravo zato, sigurno nisu očekivali nešto ovakvo od svoje ćerke, a u ovom mišljenju složne su skoro sve komšije.

Podsetimo, Mirnesa S. je iz prostorija kompanije za transport novca 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milionn evra. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji.

Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

“Nagrada je 37.500 evra i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Štutgartu.

(Kurir.rs/Nezavisne/RTL)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track