OGLASILA SE MAJKA JEDNOG OD HULIGANA: Da, moj sin je navijač Hordi zla, ali njegov dosije je čist, nemamo zašta da se izvinjavamo
Foto: Printscreen Facebook

tvrdi da im je savet čista

OGLASILA SE MAJKA JEDNOG OD HULIGANA: Da, moj sin je navijač Hordi zla, ali njegov dosije je čist, nemamo zašta da se izvinjavamo

Bosna i Hercegovina -

U sarajevskom naselju Ilidža u subotu uveče, 14. januara, došlo je do većeg incidenta na dečijem turniru u malom fudbalu.

Pomenute noći grupa od nekoliko maskiranih huligana fizički je napala roditelje dečaka iz fudbalskog kluba iz Beograda.

Epilog svega - jedan povređeni i čak deset uhapšenih nakon brze akcije sarajevske policije.

To je događaj koji je izazvao veliku pažnju kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu. Osude napada stigle su sa svih strana, a svi se slažu u jednom da počinioci moraju biti najstrože kažnjeni.

Meliha Hasanović, majka Benjamina Hasanovića, jednog od deset privedenih zbog sumnje da stoji iza ovog napada, progovorila je putem Fejsbuka o ovom incidentu.

Njen status prenosimo u celosti:

„Da, majka sam Benjamina Hasanovića, rođenog 2001. godine u Sarajevu, u Centru.

Ne želim da ovo bude moje subjektivno mišljenje, samo želim da se zna da je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Da je bio na Ilidži.

Da, bio je u hotelu u kome se incident dogodio, ali je video nadzor pokazao i da je otišao pre incidenta, upozorio obezbeđenja da bi mogao biti problem u sali i napustio naplatnu rampu pre incidenta.

Benjamin Hasanović nikada nije bio učesnik tuče, nema prekršaja i ima čist dosije. Nikada nije kažnjen.

Benjamin Hasanović je osnovnu i srednju školu završio bez incidenata. Student je Univerziteta u Sarajevu. Nosilac crnog pojasa u džudou. Takmičar, dečji trener, bez mrlje u sportskoj karijeri.

Da, Benjamin Hasanović je veran, odan i vatren navijač FK Sarajevo i navijač Horde zla.

Rođen, odrastao i živi u normalnoj, zdravoj, socijalizovanoj porodici.

Da, ja sam njegova majka koja časno i pošteno radi svoj posao stomatološke sestre.

Njegov otac je radnik FUP-a. Već 26 godina časno i pošteno radi svoj posao bez mrlje u karijeri.

Mi smo roditelji još jednog deteta koje sve ovo prolazi i doživljava. Benjamin Hasanović je brat koji se sa sestrom nikada nije ni posvađao, a kamoli potukao.

Benjamin Hasanović je naš brat, rođak, unuk, rođak, prijatelj, trener...

Benjamin Hasanović je odrastao u kući u kojoj se pridržava svoje vere.

Mi smo bosanski muslimani koji živimo u veri i odanosti jednom Bogu, Alahu, ali poštujemo i sve druge vere i sve praznike slavimo sa prijateljima. Imamo Anu u Beogradu čija su vrata za moju porodicu otvorena 24 sata. Moja Danijela je sestra, u dobru i u zlu.

U ovom trenutku ne želim da razotkrivam i nabrajam sve naše prijatelje, prepoznaju se.

Samo želim da svi oni koji pišu, komentarišu, prozivaju, kleveću, žele da pitaju, a nemaju petlju za to, znaju da smo im na raspolaganju. Kada sve ovo prođe, a prođe ako je moguće, istina će izaći na videlo. Samo molim dragog Boga da nam da snage i mudrosti da sve ovo izdržimo i prebrodimo.

Da, mi smo roditelji Benjamina Hasanovića, preživeli smo rat, preživećemo i ovo. Nemamo za šta i nemamo kome da se izvinjavamo. Padamo na koljena samo pred Bogom, čista lica i čiste savesti“, napisala je Meliha Hasanović.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track