PRITVOR OD MESEC DANA ZA SEDMORICU HULIGANA: Zbog napada na Srbe osumnjičeni za nasilničko ponašanje, trojici zabrana komunikacije
Foto: Printscreen/Youtube

odluka sudije za prethodni postupak

PRITVOR OD MESEC DANA ZA SEDMORICU HULIGANA: Zbog napada na Srbe osumnjičeni za nasilničko ponašanje, trojici zabrana komunikacije

Bosna i Hercegovina -

Jasmina Sazdovski, sudija za prethodni postupak, odredila je jednomesečni pritvor sedmorici od ukupno 10 osumnjičenih u vezi sa događajem na Ilidži, odnosno napadom na grupu građana Beograda.

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje. Pritvor je određen za H.D., A.T., E.H., A.H., E.B., B.O. i E.B.

Prema preostaloj trojici osumnjičenih, B.H., M.P., ​​i S.K. izrečene su mere zabrane susreta sa određenim licima, na način da im je zabranjeno da na bilo koji način posredno i neposredno komuniciraju međusobno, kao i da posredno i direktno komuniciraju sa drugima iz grupe i prilaze im na udaljenosti od manje od 100 metara.

Podsetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Opštinskom sudu da svih 10 uhapšenih mladića bude optuženo za napad na grupu Beograđana na Ilidži.

Pritvor je predložen zbog bojazni da bi osumnjičeni mogli uticati na svedoke, prikrivati dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Grupa mladića je u subotu u hotelu Hils na Ilidži fizički napala grupu iz Beograda sa namerom da oduzme zastavu na kojoj je ispisano "Zvezdara". Tom prilikom jedna osoba je zadobila lakše povrede od noža.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track