ZGODNA MIRNESA SE OGLASILA IZ ZATVORA! Konobarica otvorila dušu: Ukrala sam MILION EVRA samo iz ljubavi STIŽU MI PISMA OBOŽAVALACA
Foto: Printscreen/Youtube/AvazTV, Printscreen/Instagram

novi detalji

ZGODNA MIRNESA SE OGLASILA IZ ZATVORA! Konobarica otvorila dušu: Ukrala sam MILION EVRA samo iz ljubavi STIŽU MI PISMA OBOŽAVALACA

Bosna i Hercegovina -

Mirnesa S, koja je osuđena na tri godine zatvora zbog krađe više od milion evra, tvrdi je da je sve "uradila iz ljubavi".

Lepa Mirnesa, koja je osuđena u rekordnom roku pred Zemaljskim sudom u Štutgartu, dala je intervju iz zatvora za nemački RTL i otkrila do sada nepoznate detalje krađe.

- Kad bih na televiziji videla žene, koje su učinile nešto što sam kasnije i sama napravila, mislila sam kako mogu biti tako glupe. Nikad ni sanjala nisam da će se meni slično dogoditi, a onda se dogodilo - ispričala je u ekskluzivnom razgovoru na nemačkom jeziku za RTL zgodna Mirnesa (42) koja je poreklom iz Bosne i Hercegovine.

Na pitanje novinarke kako podnosi zatvor, Mirnesa S. je odgovorila da su prvi dani u zatvor za nju bili gotovo nepodnošljivi.

- Ja sam osoba koja voli život, uvek sam se kretala, stalno sam izlazila. Sad sam zatvorena - rekla je na početku ispovesti za RTL.

Naglasila je da joj nikad nije trebalo bogatstvo i da je imala dobar život.

- Novac mi nikada nije bio bitan, ali bila mi je bitna ljubav - rekla je Mirnesa dodajući kako je uvek patila u svojim vezama.

Ljubav ju je na kraju kako tvrdi i odvela u zatvor.

Ispričala je da se zaljubila u Roberta S. (28) koga je upoznala samo dva nedelje pre nego je u oktobru prošle godine izvela spektakularnu milionsku krađu. A na tu krađu navodno ju je nagovarao upravo Robert.

- Govorio je kako je glupo da ustajemo rano i radimo kad možemo da imamo mnogo novca - ispričala je Mirnesa.

Mirnesa S., Nemačka
foto: Printscreen Instagram

Dodaje da je Roberta i njegovog prijatelja Marka I. upoznala na proslavi rođendana zajedničkog prijatelja prošle godine.

- Mnogo je bio ljubazan - rekla je Mirnesa koja je s Robertom ostala u kontaktu.

Mladić se prema njenim rečima interesovao za kompaniju u kojoj je radila. Pričao joj je kako je već ranije imao ideju da ukrade novac. Počeli su da se viđaju sve češće i započeli su vezu. Robert joj je stalno obećavao lep zajednički život.

- Bilo je govora i o deci, ali nisam bila sigurna je li to bilo moguće budući da sam već starija za rađanje - ispričala je Mirnesa.

Navodi da je nakon stalnih Robertovih pitanja "je li glupa i da li će do penzije da ustaje u četiri ili pet ujutro" počela i sama da razmišlja o krađi novca. To je bila primamljiva misao kao i njegova priča da taj novac ne bi trošili već bi ga investirali u nešto na moru, ispričala je Mirnesa.

Mirnesa S, Mirnesa S.
foto: Instagram

Otkrila je i detalje bekstva.

Mirnesa tvrdi da se nakon krađe i bekstva iz Nemačke sakrila kod Robertovog prijatelja Marka I. u Beču gde je ostala tri dana. Robert joj je dao 20.000 evra za beg preko Slovenije i Hrvatske u Jagodinu u Srbiji. Tamo je shvatila pravu narav Roberta S. i otkrila njegovu kriminalnu prošlost. Kad ga je pitala za novac rekao joj je da je na sigurnom.

Shvativši svu težinu svoje situacije, otvorila je lažni profil na društvenim mrežama i zatražila pomoć od jednog prijatelja u Crnoj Gori, a onda i otputovala iz Srbije. Prijatelj, međutim, nije mogao da joj pomogne jer se plašio da bi time ugrozio sebe i svoju porodicu. Mirnesa se zatim u dogovoru sa advokatom vratila avionom u Štutgart i predala nemačkoj policiji.

Navodi da je zadovoljna trogodišnjom kaznom jer je "mogla proći i gore" i kaže da je nakon izlaska sa robije očekuje novi život sa traženjem posla i stana u Nemačkoj.

Dane u zatvoru joj olakšava intenzivno dopisivanje sa jednim muškarcem koji joj se pismom javio, a čija pisma joj sada daju snagu da izdrži psihički pritisak u zatvoru.

Mirnesa S, nekadašnja konobarica, podsetimo, ukrala je 14. oktobra prošle godine iz kompanije za obezbeđenje u kojoj je radila 1,25 miliona evra u gotovini. Krađu je izvela zajedno s dvojicom muškaraca. Jedan od njih dvojice već je uhapšen, a za Robertom S. još se traga.

(Kurir.rs/Feniks magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja