BEOGRAĐANIN NADRLJAO U CRNOJ GORI: Sa otvorenim prelomom ruke dva sata čekao pomoć lekara!
Foto: Dan

Ko bos po trnju

BEOGRAĐANIN NADRLJAO U CRNOJ GORI: Sa otvorenim prelomom ruke dva sata čekao pomoć lekara!

Crna Gora -
U marini mi je rečeno da hitna pomoć ne može da stigne neko vreme. Pošto sa teškom povredom ruke i krvarenjem nisam mogao dugo da čekam, do hitne pomoći odvezli su me momci iz obezbeđenja marine, priča Filip

TIVAT - Beograđanin Filip Urošević, skiper sa desetogodišnjim iskustvom, prošle nedelje je Crnogorskom primorju slomio desnu ruku, a zatim na lekarsku pomoć čekao puna dva sata, iako je imao otvoreni prelom.

Urošević navodi da je do nezgode došlo dok je, tokom boravka na moru, proveravao da li je došlo do kvara u mašinskom delu jahte čiji je skiper.

U jednom trenutku talasi su zaljuljali brod, a Filipa je udario poklopac težak više od 50 kilograma. Od tog udarca zadobio je lakšu povredu glave i otvoreni prelom desne ruke.

Iako teško povređen, uspeo je da doveze jahtu do pristaništa. Jahta je u trenutku incidenta bila usidrena kod ostrva Sveti Marko, a Urošević je uspeo, upravljajući jednom rukom i obilno krvareći, da bezbedno doveze plovilo do Porto Montenegra.

S teškom povredom Filip je čekao dva sada na prijem u risansku bolnicu
S teškom povredom Filip je čekao dva sada na prijem u risansku bolnicu

"U marini mi je rečeno da hitna pomoć ne može da stigne neko vreme. Pošto sa teškom povredom ruke i krvarenjem nisam mogao dugo da čekam, do hitne pomoći odvezli su me momci iz obezbeđenja marine", kaže Urošević.

Tamo, međutim, nije bilo slobodnog vozila, pa su ga momci iz obezbeđenja Porto Montenegra prevezli do Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju "Vaso Ćuković“ u Risnu. Tek tamo ga je čekao šok - nakon puna dva sata čekanja na prijem kod specijaliste sanirana mu je povreda i i stavljen gips.

"Želim da upozorim na to da se medicinskim službama u Crnoj Gori pomogne da ubuduće mogu blagovoremeno da pomognu drugima jer su pretprani poslom. Imaju malo radnika i raspolažu sa malo vozila. U turističkoj sezoni to mora da funkcioniše. U ovoj marini je veliki broj ljudi, brodovi non-stop isplovljavaju, tu su i deca. Ja sigurno nisam prvi ni poslednji kome se tako nešto dogodilo. Ipak, dva sata sam čekao na ukazivanje medicinske pomoći. Poražavajuće je da se saniranje takvih povreda ne može obaviti za kraće vreme", kaže Urošević.

(Dan online)

Bolnica: Gužva je kriva za sve!Milić Jauković, direktor Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju "Vaso Ćuković“ - Risan, rekao je da u bolnici ne pamte dan sa toliko in­tervencija koliko je bilo kad je Urošević primljen.

"I sam je dao odgovor zaš­to je toliko čekao na medicinsku negu. Primili su teško povređene pešake iz Budve, a jedan je podlegao povredama. Na kolegijumu sam čuo da smo za jedan dan imali 21 prijem, 10–12 hitnih intervencija, od čega tri operacije. Uvek imamo spremnu dežurnu ekipu. Ne možemo zbog jednog pojedinačnog slučaja da držimo nekoliko ekipa. Samo da bi se skupila ekipa za operaciju potrebno je oko sat i po", ob­ja­snio je dr Jauković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track