CRNA GORA SE NE SMIRUJE: Gotov je! Sloboda se ne čeka, sloboda se osvaja!
Foto: Savo Prelević

Nema straha

CRNA GORA SE NE SMIRUJE: Gotov je! Sloboda se ne čeka, sloboda se osvaja!

Crna Gora -
NIko nije očekivao ovakav rasplet u Crnoj gori, koja se digla protiv Milove policijske hunte. Građani ne dozvoljavaju da iz zaustave policijske barikade

Odluka režima MIla Đukanovića da uoči večerašnjeg protesta Demokratskog fronta blokиra sve prilaze Podgorici, kako bi sprečio građane da prisustvuju, izazvala je revolt u komentarima i na društvenim mrežama, dok Crnogorci poručuju da ih nikakvi kordoni neće sprečiti da večeras izraze svoju volju, i da ljudi kreću iz svih krajeva republike.

NIko nije očekivao ovakav rasplet u Crnoj gori, koja se, kako je jedan komentator naveo, digla protiv Milove policijske hunte. Građani ne dozvoljavaju da iz zaustave policijske barikade, a kako čitaoci javljaju, jedna je probijena kod Virpazara gde su policijske snage u potpunom rasulu.

- Milo, zar je to čojstvo i junastvo, okružio se sa do zuba naoruzanim specijalcima, izadji sada pred narod!, poručuju komentatori.

Komentator sa nikom Kuper je naveo da je juče je bilo mnogo povređenih starijih osoba koje su prebili kriminalci u uniformama koje je angazovala državna bezbednost dajući im oprost od zatvorskih kazni. Nigdje ne svetu sigurno ne postoji ovako krvožedna i krvoločna policija kao u SG, navodi Kuper.

U drugom komentaru ista osoba navodi:

- Velika panika u redovima vladajuce koalicije, aktuelni premijer se nalazi u šizofrenom stanju i izdaje naredbe da policija tuče goloruki narod. Sinoć su na nenaoruzane demonstrante bacili suzavac, gumene metke i šok bombe!!!

Nasilje koje je izazvao režim ipak nije nimalo uplašilo građane Crne Gore, koji Muilu poručuju: Gotov je!

Bojan NK piše:

- Idemo svi u 19 h na Trg Slobode u Podgorici. Sloboda se ne čeka, sloboda se osvaja...

Mijuško:

- Milo Đukanović je otkrio svoje pravo lice. Ali će se noćas otkriti i pravo lice naroda u Crnoj Gori. Kraj poslednje diktature u bivšoj Jugi. Crna Gora je od noćas slobodna!

D. Đoković:

- Crna Goro moja. Dočeka i ti slobodu... Gotovo je Milo! Ovo čekam 25 godina!

Zorana javlja:

- Crna Gora je ustala. Večeras Đukanović pada! Režim je u panici. Kolone vozila sam srela sa severa. Gotov je!!!

Boro

- Probali su da blokiraju ulaze u Podgoricu. Ali smo sve probili. Dolazimo Podgorice. Oslobađamo te Crna Goro! Probili smo barikadu kod Virpazara. Probićemo i korodone milicije noćas.

NIčim izazvana brutalna reakcija režima probudila je narod Crne Gore koji je odlučio da pokaže svoje pravo lice, i kako je Blažo napisao: "Diktatura se juče ujutru pokazala u svom neskrivenom obliku. Spreman je Milo da prolije krv svog naroda da ostane na vlasti. Ali noćas će se viđeti ko su Crnogorci. Slijedimo duh predaka našijeh besmrtnijeh. SLOBODA!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track