KURIR TV MEDOJEVIĆ: Milo je uveo puč u Crnu Goru i iskoristio službe da bi branio vlast
Foto: Fonet

Šokantno

KURIR TV MEDOJEVIĆ: Milo je uveo puč u Crnu Goru i iskoristio službe da bi branio vlast

Crna Gora -
Jedan od lidera Demokratskog fronta kaže da su "fašističke falange" Đukanovića primenile neverovatnu silu bacajući suzavac pred majkom i decom

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je za Kurir da je premijer Crne Gore Milo Đukanović suspendovao sve institucije te zemlje i doveo je na ivicu građanskog rata.

- Snage bezbednosti su juče protivzakonito i bez bilo kakvog rešenja i naredbe razbile mirni skup Demokratskog fronta koji je trajao 20 dana i time pokazale da je Đukanović suspendovao sve institucije zemlje, Ustav i zakon, i da on odluke donosi direktno u komunikaciji sa svojim odanim vojnicima koje kontrolišu službe bezbednosti, a koji nisu uređeni u skladu sa zakonom i Ustavom. Predsedništvo DF-a je juče popodne pozvalo sve poslanike da protestnom šetnjom do skupštine iskažu svoj protest protiv brutalne primene sile nad mirnim demonstantima, međutim snažne policijske snage su sprečile poslanike DF-a čak i da se šetaju pešačkom zonom u centru Podgorice, što dokazuje da je Đukanović uveo jednu vrstu državnog puča, suspendovao zakone, ustav i uveo vanredno stanje bez bilo kakve formalne odluke i sprečio slobodno kretanje ljudi po Crnoj Gori i doveo je na ivicu građanskog rata - rekao je Medojević.

On je rekao da su "fašističke falange" Mila Đukanovića sinoć primenile neverovatnu silu i u pešačkoj zoni u osam sati uveče pred majkom i decom bacili suzavce i šok bombe.

- I ja sam lično bio udaren od strane jednog policajca kojeg sam upozorio pitanjem: "Da li ćeš zaista da udariš jednog narodnog poslanika", a on me je bez razmišljanja više puta pendrekom udario po licu i glavi, poprskan sam i biber-sprejom - rekao je Medojević.

Ovaj crnogorski poslanik smatra da je Đukanović suspendovao i Ustav i zakon i da svoje bezbednosne službe koristi da bi odbranio nekontrolisanu vlast.

On je objasnio da DF nije dobio nikakav zvaničan papir od Ministarstva unutrašnjih poslova da je skup zabranjen tako da će nastaviti 22. dan protesta kojim traže pad vlade Mila Đukanovića.

- Mi ćemo večeras opet pozvati poslanike DF-a da se okupe na Trgu republike, a verujem da će se i građani, kao i sinoć, odazvati našem pozivu i da ćemo zajedno iskazati protest protiv brutalne primene nezakonite sile od strane državnog aparata koji su ovih dana pojačani i od strane kriminalnog miljea kojima su samo obučene uniforme i koji su pod fantomkama napali lidere protesta. A mi smo samo imali mirne proteste i fer zahteve za izborima koje Đukanovićeva vlada brutalno krade, zloupotrebljavajući državne resurse - rekao je Medojević i dodao da DF nema pravo da odsustane od svojih zahteva.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track