ĐUKANOVIĆ PORUČUJE: Nema razloga za ostavku vlade!
Foto: Fonet

Odgovorio opoziciji

ĐUKANOVIĆ PORUČUJE: Nema razloga za ostavku vlade!

Crna Gora -
Premijer Crne Gore ističe da vlada ima puni legitimitet i nastavlja da radi i obezbeđuje uslove koji će svakom u Crnoj Gori, uključujući i demonstrante, omogućiti da slobodno saopšte svoj stav

BEČIĆI - Premijer Crne Gore Milo Đukanović istakao je danas da je crnogorska vlada, na osnovu ozbiljnog razmatranja, odbacila zahtev dela opozicije da podnese ostavku, jer ima pun legitimitet i nastavlja sa radom.

Đukanović je objasnio da je vlada, kao što je uvek činila, svakom pitanju odgovorno i promišljeno pristupila, pa tako i zahtevu koji je dobila za ostavku.

"Nakon ozbiljnog razmatranja odbili smo zahtev jer mislimo da je vlada izabrana na regularnim, demokratskim izborima, koji su ocenjeni kao takvi i od strane domaćih i inostranih posmatrača. Ova vlada ima puni legitimitet i nastavlja da radi i obezbeđuje uslove koji će svakom u Crnoj Gori, uključujući i demonstrante, omogućiti da slobodno saopšte svoj stav, delujući u skladu sa ustavnim i pravnim sistemom zemlje", poručio je Đukanović.

Međutim, prema njegovim rečima, ono što je upitno jeste nesumnjiv pokušaj uplitanja sa strane i katalizacija ovih procesa.

"Sporna je artikulacija tog nezadovoljstva. To je pokušaj da se protivno ustavu i sistemu nasilno menja vlast, sa jasnom namerom da se izvrši revizija državnog kursa Crne Gore, da se napusti kurs evropskih i evroatlantskih integracija", uveren je Đukanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track