SVI NA PROTEST: Poslanici Demokrata i istaknuti članovi Demosa prisustvovaće protestnoj šetnji
Foto: Vijesti.me Zoran Đurić

Vlast da ne upotrebljava silu

SVI NA PROTEST: Poslanici Demokrata i istaknuti članovi Demosa prisustvovaće protestnoj šetnji

Crna Gora -
Demokrate pozivaju vlast da ne upotrebljava silu, da ne bije građane i da omogući medijima aktivno i objektivno izvještavanje sa skupa

Poslanici Demokrata učestvovaće sutra protestnoj šetnji sa građanima, saopšteno je iz ove partije.

"Imajući u vidu sve okolnosti koje su dovele do iskazivanja nezadovoljstva građana, a naročito hapšenje (privođenje ili kako god) poslanika, građana i novinara, prekomernu upotrebu sile i svojevrsno, na momente i perfidno gušenje slobode, u znak solidarnosti sa kolegama, medijima i građanima poslanici Demokrata učestvovaće u protestnoj šetnji sa građanima, 24. oktobra, koju organizuje DF", navodi se u saopštenju.

Demokrate pozivaju sve strane da odmah pristupe dijalogu, saglasno državničkom odnosu i odgovornom pozivu Demokrata, Demosa i URE, koji bi doprinio stvaranju uslova za održavanje prvih fer izbora u istoriji Crne Gore.

"Ono što zabrinjava ovih dana jeste neodgovorno i zapaljivo pominjanje građanskog rata. Takve neodgovorne ispade najoštrije osuđujemo i pozivamo sve da takvim ponašanjem ne dižu temperaturu u trenutku kada građani iskazuju svoj stav prema poslednjim događanjima", navodi se u saopštenju.

Demokrate pozivaju vlast da ne upotrebljava silu, da ne "bije građane i da omogući medijima aktivno i objektivno izvještavanje sa skupa."

"Još jednom, pozivamo na mir i stabilnost, jer ako to izgubimo, nemamo ništa, a ako ih sačuvamo, možemo imati sve", zaključeno je u saopštenju

Neki istaknuti članovi Demosa prisustvovaće protestu u subotu

Neki od istaknutih članova Demosa prisustvovaće sjutrašnjem protestnom skupu u organizaciji Demokratskog fronta (DF), potvrđeno je televiziji Vijesti iz vrha ove partije.

Članstvu i simpatizerima je kako je objašnjeno televiziji Vijesti, kroz poruku poslanika Demosa Gorana Danilovića na ovosedmičnom skupštinskom zasijedanju ostavljena sloboda da ako to žele učestvuju na protestu.

Danilović je prekjuče u Skupštini kazao da Demos traži da dođe predstavnik Evropske unije, te da se Demos neće se vratiti u parlament dok mu se ne vrati dostojanstvo.

"Ovo je samostalna odluka Demosa", kazao je tada Danilović.

Na protestu će se sasvim izvjesno pojaviti Danilović, javlja TV Vijesti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja