PALA MILOVA VLADA I ZVANIČNO: Vreme je za prelaznu vladu i fer izbore!
Foto: Fonet Ap

Raspala se koalicija sa SDP, ova vlada je samo tehnička

PALA MILOVA VLADA I ZVANIČNO: Vreme je za prelaznu vladu i fer izbore!

Crna Gora -
Odluka crnogorskih socijaldemokrata da izađu iz Đukanovićeve vlade pala je noć uoči večerašnjih protesta opozicije u Podgorici, zakazanih za 19 sati, na kojima će tražiti ostavku premijera Mila Ðukanovića, formiranje prelazne vlade i raspisivanje izbora

PODGORICA - Socijaldemokratska partija Crne Gore saopštila je da koalicija "Evropska Crna Gora" više ne funkcioniše pošto je Đukanovićeva DPS nedavno odbila smenu ministara Vujice Lazovića i Ivana Brajovića.

"Predsedništvo SDP konstatuje da nakon odgovora DPS kojim se, suprotno temeljnim principima izborne demokratije i koalicionog funkcionisanja, ustanovljavanjem političke korupcije na nivou vlade i parlamenta, koalicija "Evropska Crna Gora" suštinski više ne funkcioniše", navodi se u saopštenju SDP a prenose Vijesti.

"Predsedništvo SDP podržava sve napore koji su njegovi predstavnici u Skupštini i Vladi uložili na očuvanju demokratskog dijaloga i poziva sve političke subjekte na uvažavanje evropskih vrednosti i postizanje širokog konsenzusa o pripremi i spovođenju fer i slobodnih izbora. Predsedništvo SDP na temelju ove činjenice konstatuje da postojeća Vlada ima status tehničke Vlade u kojoj će SDP zajedničke ciljeve vezano za evroatlantske obaveze ispunjavati usklađeno, dok će za sve ostale odluke SDP zadržati pravo pojedinačnog određivanja", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, odluka crnogorskih socijaldemokrata da izađu iz vlade Mila Đukanovića pala je noć uoči večerašnjih protesta opozicije u Podgorici, zakazanih za 19 sati. Naime, pristalice Demokratskog fronta protestovaće na Trgu republike tražeći ostavku premijera Crne Gore Mila Ðukanovića, formiranje prelazne vlade i raspisivanje izbora.

Uoči večerašnjih protesta mnoge ličnosti iz javnog života i politike Crne Gore rekle su svoje mišljenje...

... ali i mnoštvo sasvim običnih ljudi...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track