NA CRNOGORSKOM PRIMORJU SE JOŠ KUPAJU: Najtopliji novembar u zadnjih 50 godina!
Foto: Shutterstock

OBORENI SVI REKORDI

NA CRNOGORSKOM PRIMORJU SE JOŠ KUPAJU: Najtopliji novembar u zadnjih 50 godina!

Crna Gora -
Meteorolog Branko Micev najvio je do vikenda temperature od 23 do 25 stepeni u Crnoj Gori

PODGORICA - Neuobičajeno toplo vreme za ovo doba godine iznenadilo je sve Crnogorce, a sve su prilike da će se ovako ekstremne temperature zadržati i sledeće nedelje.

Kako je kazao meteorolog Branko Micev, oboreni su pojedini novembarski rekordi kada su u pitanju temerature za ovo doba godine, a posebno 9., 10. i 11. novembra, i to u Podgorici, na Žabljaku i u Nikšiću. Na Maloj plaži u Ulcinju, 08. novembra temperatura mora bila je 20 stepeni, jednako koliko i temperatura vazduha, abilo je i kupača, čitaoci javljaju da ima kupača i na plažama u Herceg Novom.

"U ovim gradovima zabelježene su najviše temperature u poslednjih pola veka. Na Žabljaku je temperatura prelazila 15 stepeni, a verovatnoća za to je 10 odsto", navodi on. Ipak, Micev odbija mogućnost da sadašnje lepo vreme nagoveštava toplu zimu, bez padavina i nevremena. "To apsolutno ništa ne znači i ova sadašnja situacija ne sugeriše da bi se toplo vreme moglo zadržati i tokom čitave zime", istakao je on.

Prema njegovim rečima, u naredna dva dana takođe se očekuje toplo i sunčano vreme, pa će temperatura prelaziti pet do 10 stepeni Celzijusovih iznad rekordne granice za ovo doba godina. Očekuje nas temperatura od 23 do 25 stepeni, dok će se tokom vikenda situacija naglo promeniti.

"Pad temperature koji dolazi sa severa Evrope doći će i do nas, pa se očekuje mestimično pojačan severni vetar. Pad temperature biće posebno osetan u severnim planinskim predelima, gde se u toku noći očekuje i kiša", kazao je Micev.

Međutim, ovo je kratkotrajno zahlađenje i od ponedeljka će biti ponovo sunčano sa oscilacijama u temperaturama."Očekujemo temperature oko 23 stepena i povratak sunčanog i toplog vremena" , najavio je Micev.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track