(KURIR TV) KOČA PAVLOVIĆ O PROTESTU U PODGORICI: Bakljama smo osvetlili zarobljenu CG!
Foto: Youtube/Printscreen

Sledeće okupljanje krajem novembra

(KURIR TV) KOČA PAVLOVIĆ O PROTESTU U PODGORICI: Bakljama smo osvetlili zarobljenu CG!

Crna Gora -
Funkcioner Demokratskog fronta Koča Pavlović, nakon protesta u Podgorici održanog u nedelju, 15, novembra, ističe da je crnogorska opozicija promenila strategiju i da prava borba protiv kriminalnog režima Mila Đukanovića tek sledi.

Pavlović u izjavi za Kurir objašnjava da je ideja protesnog skupa u prestonici bila da se opkole zarobljene državne institucije i vrate narodu, u čijoj funkciji i treba da budu.

"Nismo organizovali građane, spontano se okupilo između 5.000 i 7.000 ljudi koji su formirali živi lanac u dužini od dva kilometra. Okupljeni su prvo zapalili sveće i minutom ćutanja smo odali poštu ne samo stradalima u terorističkom napadu na Pariz, već i svima žrtvama terorizma širom sveta", priča Pavlović.

On dodaje i da je "bakljada" koja je potom usledila nosila snažnu simboličnu poruku.

"Zapaljene baklje izgledale su veličanstveno i jasno su predstavljale naš stav - vreme je da ovom korumpiranom i kriminalnom režimu već jednom dođe kraj", izričit je Pavlović.

Funkcioner DF dodaje i da će naredno veliko protesno okupljanje biti krajem novembra ili početkom decembra, sve dok volja naroda CG ne odnese konačnu pobedu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track