TRAŽE JEDNAKOST: Građanima Crne Gore otpisati dugove kao i sinu Svetozara Marovića!
Foto: Printscreen CdM Beta

PREDLOG NVO ALTERNATIVA

TRAŽE JEDNAKOST: Građanima Crne Gore otpisati dugove kao i sinu Svetozara Marovića!

Crna Gora -
PODGORICA - Nevladina organizacija Alternativa predložila je Vladi, povodom nagodbe Specijalnog tužilaštva sa Milošem Marovićem, ekonomske mere koje bi bile u korist građana Crne Gore koje podrazumijevaju otpis dogova

"U skladu sa odlukom i predlogom Tužilaštva da se nagodi sa optuženim Milošom Marovićem u korupcionaškoj aferi oko zemljišta Jaz u Budvi, predlažemo sledeće ekonomske mere koje bi prateći ovu odluku bile na korist građana/ki Crne Gore:

Otpis 72,86 odsto potraživanja koje ima EPCG prema vlasnicima električnih brojila zaključno sa 3. januarom 2016. godine; otpis 72,86 odsto potraživanja koje ima JP Vodovod(i) prema vlasnicima brojila za vodu zaključno sa datumom 3. januarom 2016. godine i otpis 72,86 odsto potraživanja koje imaju JKP-a prema vlasnicima nekretnina za komunalne troškove zaključno sa 3. januarom 2016”, piše u pismu koje je ta NVO uputila ministarstvima finansija i ekonomije.

Oni dodaju da je iz zatvorske jedinice 3. januara izašao Miloš Marović, "pa je tim činom ovaj sporazum formalno-pravno stupio na snagu (po kriterijumima Tužilaštva Crne Gore)"."Kako je Marović po sporazumu dužan da nadoknadi samo 27,14 odsto sume za koju je oštetio Crnu Goru, to je i naš zahtev definisan tako da građani/ke vlasnici brojila/nekretnina plate samo 27,14 odsto sume koju su dužni na dan kada je ovaj sporazum stupio na snagu", pojasnili su iz te NVO.

U pismu navode da se time sa građanima Crne Gore postupa makar na jednak način kao prema licu koje je došlo u situaciju da pregovara sa Tužilaštvom. Nadaju se da će njihova inicijativa biti razmotrena na sledećoj sednici Vlade Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track