HTELE MALO LJUBAVI PA ISPALE BUDALE: Evo kako je Bosanac navukao Slovenke!
Foto: Printscreen Avaz.ba

RANJENE DUŠE

HTELE MALO LJUBAVI PA ISPALE BUDALE: Evo kako je Bosanac navukao Slovenke!

Bosna i Hercegovina -
CAZIN - Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona dobili su pre nekoliko dana prijavu Slovenke K. M. protiv nepoznatog mladića iz BiH

Prema prijavi, taj mladić posredstvom Fejsbuka vara naivne sredovečne žene iz Slovenije tako što im se udvara, a kada “padnu” na njegove izlive nežnosti i ljubavi, uzima im novac za navodne humanitarne akcije u BiH.

Slovenka je napisala prijavu u ime više prevarenih žena iz “dežele”, koje su nasele na laži muškarca koji im se predstavljao kao Armin ili Almin Bosnić iz Sarajeva i koji im se javljao s više profila na Fejsbuku. U prevarantskom biznisu s ovim muškarcem, prema svemu sudeći, bio je i meštanin Cazina Ibrahim Halkić. Prevarant je, naime, tvrdio Slovenkama da Halkić ima bolesnog sina te je od njih tražio i dobijao novac za navodno lečenje deteta. K. M. zamolila je da njen i identitet ostalih žena sakrijemo, jer su udate, a neke od njih na visokim položajima, čak i u Vladi Slovenije. Njena ispovest počinje od trenutka kada ju je nepoznati muškarac s FB profila “Ranjena duša” zamolio za prijateljstvo.

Našao im slabu tačku

- Pisao mi je kako u mojim očima vidi da sam razočarana u životu, da imam probleme sa mužem te da se zaljubio u mene. Poslao mi je i svoju fotografiju. Naivna žena, razočarana u životu, sa mužem kome nije stalo do mene, nasela sam na ljubavnu izjavu mladog i zgodnog momka. Pisao mi je da mu je dosta mladih i lepih žena koje žele samo provod te da voli starije i zrele, s kojima želi ostvariti topao dom. Svakog dana mi je slao ljubavne izjave, bio je ljubomoran na sve moje prijatelje na Fejsbuku. Sve sam morala da ih izbrišem, dala sam mu i lozinku mog profila - ispričala nam je K. M.

Njen “virtuelni ljubavnik” predstavio se kao Almin Bosnić iz Sarajeva, koji s roditeljima živi u Austriji, gde radi kao kriminalista. Rekao joj je da se bavi humanitarnim radom, da pomaže porodicama u BiH.- Zamolio me je da nekom Ibrahimu Halkiću pošaljem 50 evra za njegovo dete, koje treba da se operiše u Turskoj, što sam i uradila. Tom Halkiću sam slala novac, jer sam bila zaljubljena i nisam proveravala jesu li mom “on line ljubavniku” odjednom umrli roditelji, ima li stan u Sarajevu koji ne može da plaća, je li ušteđevinu potrošio kada mu je umrla tetka u Norveškoj... Slala sam mu i za internet, za sve što je tražio, jer sam želela da čujem njegove ljubavne izjave – nastavlja svoju priču K. M.

Uz pomoć takođe prevarenih koleginica, otkrila je da je navodni Almin Bosnić zaljubljenim sredovječnim Slovenkama, pa i njoj, kao svoju, slao zapravo fotografiju brazilskog manekena Bernarda Velaska (Velasco).- Stid me je što sam tako lako nasela na priču o ljubavi na daljinu. Nije mi žao novca za humanitarne svrhe, ali da me neko na ovaj način iskorištava, previše je – kaže na kraju K. M., koja je zaposlena u jednom slovenskom ministarstvu.

Kako su u Cazinu otkrivene sve lažiI Slovenka S. P. je bh. prevarantu u kratkom vremenu “ljubavi preko žice” poslala 530 evra.- Budala, budala, budala! S ovoliko godina, a tako prokleto naivna. Udavila bih ga vlastitim rukama, i njega i tog Halkića bez obzira na to šta će biti sa mnom - kaže S. P. za “Avaz”.Bilo joj je čudno što se jedan takav lepotan zanima za nju. Pisala je svojim prijateljicama da se pohvali. Jedna od njih Cvetka potvrdila je, na njeno ogromno zaprepaštenje, da se “brazilski maneken” dopisuje i s njom te da i nju voli. Naravno, i Cvetka je “ljubav” plaćala evrima. S. P. je odlučila da sa Cvetkom ode u Cazin, u naselje Stijenu, i da upoznaju Ibrahima Halkića, kome su slale novac prema preporuci svog “prijatelja”.

- Halkić se tresao i preznojavao, videle smo da laže. Kada smo mu pokazali fotografiju Bernarda Velaska koju nam je Almin slao kao svoju, potvrdio je da je reč o Alminu - ispričala je S. P., koja je, kako smo obaviješteni, dala izjavu krajiškoj policiji.Policija vrši provjere Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić potvrdio nam je da je prijava o primanju novca i izdavanju za drugu osobu primljena 30. decembra 2015. godine putem službenog maila Ministarstva te da je uzeta u rad. - Ova prijava prosleđena je na teren, tačnije Policijskoj upravi Cazin, koja će na njoj raditi i izvršiti neophodne provere – rekao je Šiljdedić.(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track