MILO ZNAO UNAPRED: Očekivao sam da Vlada dobije poverenje
Foto: Fonet/AP

Samouvereno

MILO ZNAO UNAPRED: Očekivao sam da Vlada dobije poverenje

Crna Gora -
Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je zadovoljan što je njegova Vlada dobila poverenje parlamenta i da je to za njega bilo očekivano.

Kao razlog je naveo uverenje da je Vlada tokom tri godine mandata ispunila najvažnija predizborna obećanja data građanima na izborima i da poziv opoziciji da uđe u Vladu nije iznuđen potez. „

"Ja sam i u završšnoj reči podsetio da sam, ne jednom, tokom poslednjih nekoliko meseci kazao da sam spreman da, respektujući da postoji nepoverenje na jednom delu parlamentarne scene Crne Gore prema performansama izbornog sistema i prema onome što je sadaššnja izborna praksa, da sam spreman da otvorim mogućnost da ostvarimo dodatnu kontrolu nad spornim pitanjima. Dva su sporna pitanja. Jedno su birački spiskovi, a drugo je zloupotreba držžavnih resursa u partijske svrhe"“, rekao je Đukanović u intervjuu regionalnoj Televiziji N1.

Na pitanje „da li se boji izbora“ predsednik Đukanović je odgovorio da ih se „ni slučajno ne boji“, saopštila je crnogorska Vlada. „

"Podsetiću vas da sam, takođe, nekoliko meseci pre poziva za NATO kazao da primećujem krizu u funkcionisanju vladajuće koalcije, da sam smatrao da bi bilo neracionalno to pitanje otvarati pre ispunjenja najvažnijeg držžavnog cilja Crne Gore u 2015. godini - to je dobijanje pozivnice za NATO, a da sam posle toga spreman da odmah idemo na izbore i da krizu u vladajućoj koaliciji na taj način razreššimo"“, rekao je Đukanović.

Predsednik Vlade Crne Gore je dodao da će u skladu sa novim izborim pravilima Crna Gora biti spremna za izbore najkasnije u septembru i da tu „nema nikakvog spora“.

Govoreći o evroatlantskim integracijama Crne Gore, on je rekao da se članstvu Crne Gore u NATO protive oni koji su se 2006. protivili obnovi nezavisnosti Crne Gore.

(Tanjug) .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja