(FOTO) ZAGONETNO LJUBAVNO PISMO OSTAVLJENO U KAPELICI: Da se rasplačeš kad pročitaš šta piše!
Foto: Printscreen Glas-slavonije.hr/Davor Kibel

Osječani pokušavaju da reše misteriju

(FOTO) ZAGONETNO LJUBAVNO PISMO OSTAVLJENO U KAPELICI: Da se rasplačeš kad pročitaš šta piše!

Hrvatska -
OSJEK - Ljubavno pismo, ostavljeno zataknuto u sredu ujutro na ogradu kapelice Kamenitom križu, zaintrigiralo je pažnju Osječana i o njemu priča celi grad

Pronašla ga je je jedna građanka i odnijela u kafić gde je otvoreno i pročitano. Na četiri stranice ispisana je ljubavna priča koju je potpisana sa inicijalima K.V. Priča stara 40 godina neobično napisana i naslovljena “Dragi štioče (dragi moj prijatelju)” vraća u davna vremena, kad je dečak primetio uplakanu devojčicu‚.

Posle toga često su pričali priče iz svoga detinjstva, promatrali plesače iz Radnjaka, uživali u zajedničkim trenutcima sve do nesretnoga rata…

Foto Printscreen glas-slavonije.hr/Davor Kibel

“Rekao si da nemam zašto da brinem i da ćeš se vratiti pre nego što primietim da te nema… borila sam se protiv misli kako je to kraj. Nažalost, on to zaista i jest bio… Ostavit ću poruku tebi i svima onima koji će je možda pročitati. Neka znaju da je ljubav jedna i da čvrsto zagrle onog bliskog sebi jer nikada ne znaš kada će tome doći kraj…” piše, između ostalog, u zagonetnim pismu, prenosi a prenosi Glas Slavonije.

Inače, kapelica Kamentiog križa, kod koje je pismo ostavljeno, u narodu se zove Kapelica nesretnih ljubavi. Podigao ju je jedan trgovac u spomen na legendu o osečkom Romeu i Juliji, zapravo na smrt mladića kojega su panduri uhvatili u kasnim noćnim satima i optužili za ubistvo u blizini.

Mladić je negirao zločin, ali je odbio da kaže gde je bio kako bi zaštitio čast devojke s kojom je proveo noć. Ona je međutim prekasno sve priznala da bi sprečila vešanje svoga ljubljenoga mladića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track