BURAN DAN U CRNOGORSKOJ SKUPŠTINI: Poslanici DF kažnjeni javnom opomenom zbog napada na Mila!
Foto: Printscreen CdM

posle šest sati ponovo u poslaničkim klupama

BURAN DAN U CRNOGORSKOJ SKUPŠTINI: Poslanici DF kažnjeni javnom opomenom zbog napada na Mila!

Crna Gora -

PODFGORICA - Javna opomena izrečena je poslanicima Demokratskog fronta zbog verbalnog, a potom, umalo i fizičkog sukoba sa premijerom Milom Đukanovićem u Skupštini

To je odlučio šef parlamenta Ranko Krivokapić, a saopštio tokom nastavka sednice. Krivokapić je frontovce upozorio je da je naredna kazna za teže povrede udaljenje iz parlamenta.

"Desio se težak incident. Nije prvi ali se nadam da je poslednji. U ime parlamenta, izvinjavam se svim građanima Crne Gore. Dugujemo izvinjenje i premijeru", rekao je Krivokapić.Predrag Bulatović je rekao da Krivokapić nema pravo da im izrekne opomenu."Premijer je uvredio poslanike DF-a. Od VDT-a tražim da ispita pretnje Đukanovića Janku Vučiniću kom je rekao da će 'posebno da mu plati'", poručio je Bulatović.Kolegijum predsednika Skupštine doneo je odluku da se sednica uprkos ranijim tenzijama ipak nastavi.

Sednica je posle šest sati počela, ali bez premijera Mila Đukanovića i bez poslanika DPS-a. Na sednici se neće raspravljati o rekonstruciji Vlade već o disciplinskim merama protiv učesnika u današnjim incidentima u Skupštini.

Podsetimo sednica parlamenta na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru članova nove Vlade, prekinuta je nakon što su poslanici Demokratskog fronta pogrdno skandirali premijeru Milu Đukanoviću "Milo lopove".

U sali je potom umalo došlo do tuče premijera Mila Đukanovića i poslanika Demokratskog fronta Branka Radulovića i Janka Vučinića koji su najpre vređali i psovali premijera, a zatim i nasrnuli na njega. Državni tužilac istražuje da li ima elemenata krivičnog dela.

Poslanički klubovi trebalo bi i da predlože rješenje odnosno da li bi nekog od poslanika trebalo kazniti i na koji način zbog današnjeg incidenta

(vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track