UDRUŽENA OPOZICIJA IZAŠLA SA KANDIDATOM: Mladen Bojanić u trci za predsednika Crne Gore
Foto: Vijesti.me/Arhiva

POSTIGNUT DOGOVOR

UDRUŽENA OPOZICIJA IZAŠLA SA KANDIDATOM: Mladen Bojanić u trci za predsednika Crne Gore

Crna Gora -

Demokratski Front (DF) je na predsedništvu odlučio da podrži Mladena Bojanića kao kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

Jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić rekao je na sednici parlamenta, da je Bojanića predložila takozvana građanska opozicija.

"Opozicija u Crnoj Gori se ujedinila. Imaćemo kandidata iza kojeg će svi stati i koji će biti budući predsjednik Crne Gore", rekao je Mandić.

On je pozvao kandidate koji su se dosad prijavili da odustanu od kandidature i da poput DF, koji je najjači opozicioni subjekt i koji je mogao da ima stranačkog kandidata, a odustao je od kandidature, podrže Bojanića.

"Verujem da ćemo da nađemo dovoljno snage da ovu važnu istorijsku odluku i istorijsku misiju u demokratizaciji Crne Gore dovedemo do kraja", kazao je Mandić.

Lider Socijalističke narodne partije (SNP), Vladimir Joković, rekao je da veruje da će stranački organi podržati Mladena Bojanića za predsedničkog kandidata opozicije.

Nestranačku predsedničku kandidaturu bivšeg poslanika i poznatog ekonomiste Bojanića, podržali su ranije u Demokratskoj Crnoj Gori i Građanskom pokretu URA.

Da je kandidatura Bojanića kao predstavnika opozicije izvesna potvrđeno je i ranije nezvanično iz Demokratskog fronta, čije je Predsedništvo danas donelo konačnu odluku.

U Bečićevoj i Abazovićevoj partiji su više puta isticali da "nestranački predsjednički kandidat, kojeg bi podržale sve opozicione partije, može da pobedi kandidata Demokratske partije socijalista (DPS)".

Nezavisna kandidatura Mladena Bojanića prvi put se čula u emisiji "Načisto", prije desetak dana, prilikom gostovanja predsednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.

Predsednik SDP-a Ranko Krivokapić, koji je predložio svoju stranačku koleginicu Draginju Vuksanović za predsednika, ranije je rekao da će "u slučaju opozicionog dogovora, SDP povući svoju kandidaturu".

"Ako u poslednjem trenutku dođe do dogovora opozicije, mi ćemo dati ključni doprinos da taj dogovor zaživi", kazao je ranije Krivokapić.

Bojanića su ranije podržali i u grupi intelektualaca #Građanski.

“Mladen Bojanić je u Crnoj Gori prepoznat kao stručnjak iz oblasti ekonomije i kao politički aktivan građanin koji želi da doprinese demokratskim promenama u zemlji, istovremeno kritički promišljajući postupke političkih organizacija u čijem je radu do sada uzimao učešće i zalažući se za veće i transparentnije uključivanje građana u procese donošenja važnih odluka", navodi se u otvorenom pismu grupe #Građanski opoziciji.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto: Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja