CRNA GORA PROTERUJE RUSKOG DIPLOMATU: Ima 7 dana da napusti zemlju!
Foto: Profimedia

PERSONA NON GRATA

CRNA GORA PROTERUJE RUSKOG DIPLOMATU: Ima 7 dana da napusti zemlju!

Crna Gora -

Crna Gora je proglasila jednog ruskog diplomatu za persona non grata i uskratila saglasnost za delovanje počasnog konzula RF saopšteno je iz Vlade.

"Vlada Crne Gore je donela odluku da proglasi jednog diplomatskog predstavnika akreditovanog u ambasadi Ruske Federacije za persona non grata i da povuče saglasnost za delovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori. O merama je obaveštena ambasada Ruske Federacije u Podgorici uz rok od sedam dana da diplomatski predstavnik napusti Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Ističu da Crna Gora i ovu odluku "donosi koordinisano sa saveznicima, u skladu sa merama preuzetim od strane članica EU i NATO", a u vezi sa delovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji UK koji je, kako kažu, Vlada u znak solidarnosti sa britanskim partnerima jasno osudila.

Premijer Duško Marković je nagovestio da bi Vlada Crne Gore mogla da protera ruske diplomate, poručujući da je Crna Gora obavezna da sledi spoljnu politiku Evropske unije (EU) i da se solidariše sa članicama NATO.

kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja