NOVI DETALJI HAPŠENJA UBICE UKRAJINSKE MILIONERKE: Arsenije Stanović (20) uhvaćen dok je pokušavao da pobegne u Ameriku!
Foto: Printscreen Instagram, Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

razotkriveni

NOVI DETALJI HAPŠENJA UBICE UKRAJINSKE MILIONERKE: Arsenije Stanović (20) uhvaćen dok je pokušavao da pobegne u Ameriku!

Crna Gora -

PODGORICA - Kotoranin Arsenije Stanović (22), osumnjičen za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove (30), uhapšen je u noći između subote i nedelje u Tirani. Određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Albanski policajci su mu stavili lisice na ruke nakon što su im kolege iz Crne Gore javile gde se krije, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz vrha Uprave policije. Isti izvor objasnio je da su ovdašnji inspektori Kotoranina locirali nedavno, ali i da su “imali saznanja da njegov otac Zoran pokušava da mu pomogne da pobegne u Sjedinjene Američke Države”.

Zoran Stanović, suspendovani šef ispostave Granične policije Aerodroma Tivat, upravljao je automobilom kosovskih registarskih tablica kada su ih u Tirani zaustavili albanski inspektori i uhapsili njegovog sina. Zoran Stanović nije uhapšen, ali je nejasno da li će i da odgovara, jer je po Zakonu o unutrašnjim poslovima bio obavezan da pomogne kolegama.

Za bivšim vaterpolistom policija je tragala od 13. maja. Dva dana pre toga beživotno telo Lašmanove pronađeno je u stanu u kotorskom naselju Dobrota. Tada je policija došla do operativnih saznanja da je Stanović ubio svoju bivšu devojku.

“Policijski službenici su, između ostalog, izvršili analizu telekomunikacionog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obaveštenja od građana, izvršili provere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog dela”, saopšteno je iz policije 1. juna.

Tada su objasnili da su u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, time obezbeđeni potrebni dokazi, koji ukazuju na sumnju da je Stanović ubio Lašmanovu. Stanović je 11. maja došao u stan koji je Anastasiju iznajmljivala u Dobroti u Kotoru, gde je ubio na svirep način, zadavši joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predelu glave i tela, kao i jak udarac mehaničkim oruđem u potiljak, a zatim pobegao.

Nekoliko dana posle ubistva Lašmanove otac osumnjičenog smenjen je sa funkcije koju je godinama obavljao Šest dana posle ubistva, stariji Stanović saslušan je u policiji, ali je pred kolegama tvrdio da ne zna gde mu se nalazi sin i da sa njim nije komunicirao od 11. maja uveče.

Sagovornik iz policije, međutim, tvrdi da je njihov doskorašnji kolega sve vreme krio svog sina, pomažući mu da pobegne inspektorima. Par dana posle ubistva, on se navodno krio nadomak Podgorice, odakle je i prebačen preko granice.

Arsenije Stanović je bivši vaterpolista i kao golman je igrao za Primorac. Lašmanova je bila izvršna direktorka milionski vrednih kompanija. Osumnjičeni Stanović se pred višim državnim tužiocem Željkom Tomkovićem branio ćutanjem. To je potvrdio i njegov advokat Zoran Piperović dodajući da je Stanović saslušan po krivičnoj prijavi OB Kotor kojom mu se stavlja na teret teško ubistvo na svirep i podmukao način i iz koristoljublja.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me i printscreen/ Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track