Najnovije vesti

KOTORANIN KOJI JE IZMASAKRIRAO UKRAJINKU IZRUČEN CRNOJ GORI: Tata planirao bekstvo sina iz Albanije, ali ih je policija preduhitrila! (VIDEO)
Foto: printscreen Vi, Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Arseniju Stanoviću određen pritvor

KOTORANIN KOJI JE IZMASAKRIRAO UKRAJINKU IZRUČEN CRNOJ GORI: Tata planirao bekstvo sina iz Albanije, ali ih je policija preduhitrila! (VIDEO)

Crna Gora

PODGORICA - Kotoraninu Arseniju Stanoviću (22) određeno je zadržavanje do 72 sata, potvrdio je njegov advokat Zoran Piperović.

Stanović je danas popodne priveden u Više državno tužilaštvo, nakon što je uhapšen tokom noći u Tirani. Piperović je rekao da se Stanović na saslušanju branio ćutanjem. Stanović je uhapšen na osnovu saznanja crnogorske policije koja ga je pre nekoliko dana locirala u glavnom gradu Albanije.

"Predmet je kod tužioca, ima i petnaest dana, MUP je podnio krivičnu prijavu nadležnom tužiocu i tu prestaje svaka njegova ingerentnost. Evo, da vidimo šta mu se stavlja na teret, pogledaćemo šta će sve dalje da bude, sačekajte da odemo kod tužioca", kazao je ranije danas Piperović.

foto: printscreen Vi, Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Sa Stanovićem je u automobilu kosovskih registarskih oznaka bio njegov otac Zoran. Navodno, je suspendovani šef ispostave Granične policije Aerodroma Tivat planirao da omogući svom sinu bekstvo iz Albanije. On, međutim, nije uhapšen.

"Očigledno nije uhapšen jer me je zvao pre dva sata. Rekao mi je da nije u policiji, da je negde na ulici", rekao je ranije danas Piperović.

Stariji Stanović nije uhapšen jer po crnogorskom Zakonu o Krivičnom postupku krvni srodnik, odnosno roditelj, u ovim situacijama, kada pokušava da pomogne detetu posle počinjenog krivičnog dela, nije krivično odgovoran.

Podsećamo, beživotno telo Anastasije Lašmanove, ukrajinske milionerke koja je bila u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa Stanovićem, pronađeno je 13. maja u njenom stanu u kotorskom naselju Dobroti.

Crnogorska policija je sprovela munjevitu istragu i na osnovu dokaza osumnjičila Stanovića da je 11. maja na svirep način ubio Anastasiju: oštrim predmetom zadao joj je više ubodnih rana u predelu glave i po telu, da bi je dokrajčio jakim udarcem mehaničkim oružjem u potiljak.

foto: Printscreen/ Instagram

Stanović je pobegao posle zločina i za njim je raspisana poternica, a sada će stati pred lice pravde.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...