Najnovije vesti

TRAMP ĐUKANOVIĆA UDARIO  LAKTOM!? Ne brinite  to je bilo čisto prijateljski ŠTA LI JE HTEO DA MU PORUČI?  (VIDEO)
Foto: YT Screenshot/Aleksandra Obradovic

prošao bolje nego marković

TRAMP ĐUKANOVIĆA UDARIO LAKTOM!? Ne brinite to je bilo čisto prijateljski ŠTA LI JE HTEO DA MU PORUČI? (VIDEO)

Crna Gora
18:04h

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović stigao je u Brisel na Samit NATO-a, koji se održava danas i sutra u novom sedištu Alijanse.

Pre zvaničnog početka sastanka šefova država i vlada zemalja saveznica, usledilo je pozdravljanje. Predsednik SAD Donald Tramp pozdravio je delegaciju Crne Gore, a posebno zanimljiv je način na koji se pozdravio sa predsednikom Đukanovićem.

Đukanović je prisustvovao pozdravnom prijemu, koje je za šefove država i vlada saveznica priredio Generalni Sekretar NATO Jens Stoltenberg.

"Šefovi država i vlada članica NATO-a će razmatrati aktuelna bezbednosna pitanja i u tom kontekstu dalje snaženje njegove uloge kao garanta stabilnosti na evroatlantskom i sirem području.Očekuje se donošenje značajnih odluka za unapređenje kapaciteta i sposobnosti Alijanse u okviru prioritetnih oblasti", saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Za Crnu Goru Samit će biti prilika da godinu nakon prijema u NATO još jednom potvrdi snažnu posvećenost jedinstvu, zajedničkim vrednostima i kolektivnim bezbednosnim interesima.

Kurir.rs/CDM

Foto: YT screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja