MILO BI DA KITI: Vlada dala Đukanoviću još 25.000 evra za ordenje!
Foto: Fonet

liju se u zagrebu

MILO BI DA KITI: Vlada dala Đukanoviću još 25.000 evra za ordenje!

Crna Gora -

PODGORICA - Vlada Crne Gore će predsedniku države obezbediti još 25.000 evra iz budžetske rezerve, da bi mogao da deli državna odlikovanja. Kako se navodi u jučerašnjoj odluci Vlade, kabinet predsednika Mila Đukanovća tražio je dodatna sredstva kako bi ispoštovao Zakon o državnim odlikovanjima i priznanjima.

Ministarstvo finansija odobrilo je sredstva koja će kao avans od 50 posto biti uplaćena Livnica umetnina Akademije likovnih umetnosti u Zagrebu.

Vlada je u julu podnela amandman na rebalans budžeta kojim je predloženo povećanje iznosa za bruto zarade u kabinetu predsednika države za 155.000 evra, iako su preporuke međunarodnih institucija da se smanje izdavanja i broj zaposlenih u javnom sektoru kako bi se rastući javni dug stavio pod kontrolu.

Sa dodatnih 155.000 ukupni budžet te potrošačke jedinice je dostigao iznos od 994.000 evra. Tada je odlučeno da se za155.000 evra oduzme Upravi za imovinu.

Uprava je u avgustu renovirala fasadu i okrečila hodnike u zgradi predsednika Crne Gore, a ukupna vrednost radova iznosila je 85.000 evra.

Kurir.rs/Vijesti.me

Foto Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track