Najnovije vesti

MEDOJEVIĆEV ADVOKAT PODNOSI USTAVNU ŽALBU: Svi pravni argumenti su na našoj strani, ovo je POLITIČKA ODLUKA!
Foto: Facebook/Youtube

novi korak

MEDOJEVIĆEV ADVOKAT PODNOSI USTAVNU ŽALBU: Svi pravni argumenti su na našoj strani, ovo je POLITIČKA ODLUKA!

Crna Gora

PODGORICA - Advokat Dražen Medojević najavio je danas da će podneti ustavnu žalbu, pošto je crnogorski Apelacioni sud odbio žalbe advokata lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića i potvrdio rešenje Višeg suda o njihovom zatvoru od dva meseca zbog odbijanja svedočenja i nazvao je političkom.

Medojević, koji zastupa Nebojšu Medojevića, rekao je da će "ići do kraja, do Strazbura" (Evropskog suda pravde).

 

"Ovde su prekršene mnoge norme. Nećemo se zaustaviti na ovome. Svi pravni argumenti su na našoj strani", rekao je advokat Medojević. Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da odluka Apelacionog suda pokazuje da "pravde nema".  On je preneo poruku Milana Kneževića da on neće u zatvor, već da će ostati u Skupštini.

 

"To što su kidnapovali Nebojšu Medojevića i što su ga u jednoj brutalnoj policijskoj akciji preselili u spuški zatvor, nešto je što ne bi želeli da se nikome desi. Milan Knežević će ostati u Skupštini Crne Gore. S njim će biti poslanici DF. Mi ćemo izlaziti i komunicirati sa svim građanima koji se ovđe okupe", kazao je Mandić.

 

Lider Pokreta za promene, članice opozicionog Demokratskog fronta, Nebojša Medojević uhapšen je u četvrtak kasno uveče po izlasku iz Skupšstine Crne Gore i bez ukidanja imuniteta, sa obrazloženjem da odbija da svedoči u jednom slučaju korupcije.

 

Kurir.rs/RTRC

Foto Facebook/YT

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...